Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Nadobojczykowe raz na zawsze
Komentujesz wpis użytkownika
Agnieshka
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 08:48, dnia 2016-11-13 Agnieshka napisał(-a): > > O 23:22, dnia 2016-11-12 Paweł napisał(-a): > > Oczywiście jeżeli ma Pani możliwość przebadania się to nic nie stoi na przeszkodzie, ale ja nie słyszałem o węzłach 2mm, które byłyby podejrzane, lekarze radiolodzy nawet ich nie odnotowują. Węzeł powiększony to węzeł powyżej 10 mm, poniżej tej wartości węzeł uważa się za niepowiększony. Nie powinna się Pani martwić tym węzełkiem, proszę nie macać węzłów, bo od tego mogą się powiększać. > Pawle u mojego dziecka najmniejszy opisany węzeł to 4/5 mm. Utrzymuje się on nad obojczykiem od 2 lat co najmniej. Gdzieś czytałam że węzły niepowiększone to te, których nie czuć pod palcami (choć wiadomo że osoba szczupła wymaca więcej niż osoba masywniejsza). Tu na forum także czytałam wczoraj kilka opisów naprawdę małych węzłów które okazały się jednak groźne. Dlatego dziwi mnie Twoja teoria, przepraszam nie chciałabym Cię urazić. > Wiem że to co wymacałam to maleństwo, nie wiem nawet czy to węzeł (oceniam to tak po tym że przeskakuje pod palcami podobnie jak węzły u mojego dziecka), nie wiem co innego mogłoby to być w tej okolicy.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź