Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Proszę o pomoc w interpretacji wyników, co robić dalej?
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 05:57, dnia 2017-03-19 Magda napisał(-a): > Dobrze że Masz szansę w razie czego szybko wyciąć, to plus. Przykro mi ze musisz znowu przez to przechodzić 😔 A usg zawsze jedna pani dr ci robiła? > Mi powiedzieli żebym za ok 3 tyg przyszła i powinny być wyniki. Ale skoro tak mówisz to będę jutro dzwonić i pytać już 😊😊 > Kurczę to dziwnie z tą gorączką. 38 to już wysoko to nie można drugiej fazie cyklu. Przypisać. Ciekawe skąd ten węzeł się nagle pojawił. Daj znać we wtorek jak wyszło usg! Trzymam kciuki żeby to nie było Nic poważnego. A twoje węzły mają zatoki tłuszczowe? > > Znam ordynatora chirurgii w szpitalu, gdzie ordynatorem innego oddziału jest lekarka, która mi robi USG... Także po znajomości i jej opinii myślę, że nie będzie z tym problemu. > > Ale jeszcze kolejne USG we wtorek u tej samej lekarki, ale na innym sprzęcie, bo ten na którym mi dzisiaj robiła nie ma powerdopplera, więc chce powtórzyć, żeby się upewnić. > > Także ciągle jest jakaś nadzieja. > > > > A co do Twoich wyników, to ktoś ma dzwonić, jak będą czy jak? Bo mi powiedzieli, że wyniki po około 14 dniach, zadzwoniłam po 7, żeby się dowiedzieć, czy już może są i okazało się, że czekały już od 4 dni... Także myślę, że warto się dowiadywać. ;) > > > > Chora nie jestem. Na zakaźne miałam od razu, po pierwszym USG, to było pierwsze, co sprawdzili. > > A co do temperatury, to raz mam granicach 38, a raz 36,6. > > I tak na zmianę, średnio kilka dni tak, a kilka tak. > > > > No i tak, jak już pisałam Pani doktor była bardzo zaniepokojona tym, że tego węzła wcześniej nie było, a nie przechodziłam nawet najmniejszego przeziębienia od stycznia. > > > > > > > O 19:09, dnia 2017-03-18 Magda napisał(-a): > > > Eh te podzuchwowe, one podobno mało miarodajne. U mnie najgorzej też one wyglądały, ale chirurg onkolog od razu powiedział, że ich się do diagnozy zwykle nie wybiera, i wziął mniejszego z szyi, z środkowego piętra. Węzeł miałam wycinany 1,5 tyg temu, za kolejne 1,5 najprawdopodobniej wyniki. Bardzo się denerwuje, ale staram odpychac mysli. > > > Nie wiem również co oznaczają te opisy tego węzła u Ciebie 😕 Ale jest on takiej wielkości, że nie wiem czy by ktoś wyciął. Może jakiś inny większy z dolnej partii szyi jest? A chora nie jesteś teraz? Na zakaźne choroby miałaś badanie? Gorączkę masz ciągle? > > > > > > > Tamten był podrzuchwowy. W okolicy nadobojczyków nie było wtedy nic podejrzanego... > > > > Nie wiem w sumie co oznacza to, że ma obwodowo położoną przestrzeń płynową obszar rozpadu... > > > > Nagadałam się co prawda z panią doktor, ale to przeczytałam dopiero po wyjściu z gabinetu. > > > > A kiedy miałaś wycinany węzeł i z jakiej okolicy? I kiedy mają być wyniki? > > > > Trzymam kciuki! > > > > > > > > > O 16:20, dnia 2017-03-18 Magda napisał(-a): > > > > > O raju... A skąd Ci pobierali węzła? Współczuję bardzo. Ja mam na szyi jednego 8/5mm i lekarz nic nie mówił na temat jego proporcji, a też czytałam, że małe węzły czasem. Mogą mieć nieco zaburzona proporcje. Ja obecnie czekam na wyniki histopatu. > > > > > > No to witam ponownie. > > > > > > A miałam nadzieję, że już tutaj nigdy nie wrócę. > > > > > > Już się cieszyłam tym, że jestem zdrowa i że to koniec tego koszmaru. > > > > > > Niestety... > > > > > > Laryngolog kazała po miesiącu powtórzyć USG. > > > > > > > > > > > > Dzisiejszy wynik : U podstawy szyi po stronie lewej w kierunku dołu nadobojczykowego uwidoczniono owalny, ale o zaburzonej proporcji W:L (10x6mm), hipoechogeniczny węzeł chłonny, w którym nie uwidoczniono prawidłowego unaczynienia, zawierający obwodowo położoną przestrzeń płynową - obszar rozpadu. Węzeł podejrzany. Do rozważenia resekcja i badanie HisPat. > > > > > > Dodam tylko, że najbardziej zaniepokoiło nas to, że na ostatnim USG ze stycznia tego węzła nie było. > > > > > > > > > > > > We wtorek kolejne USG, a później zobaczymy, co dalej... > > > > > > > > > > > > Koszmarze witaj z powrotem. :(
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź