Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

powiekszone węzły

Autor: Paweł • 08.10.2016 10:37 • 21 odpowiedzi

Paweł

21.10.2016 11:29

Odpowiedz

O 00:10, dnia 2016-10-21 Smerfetka napisał(-a):

Nie strasze, apeluje tylko o czujność bo choroby lubią być podstępne. U Ciebie raczej na pewno nie jest to ZZ. Po 2 miesiacach miałbyś juz gdzieś pakiet wezlow. Może jakieś dolegliwości ze str. przewodu pokarmowego? Jak Twoja morfologia? ile masz eozynofilii? Bardzo możliwe ze wysypka ma związek z jakimś pasożytem ;)

Dzieki za odp..

Generalnie morgologia w normie sprzed trzech tyg. Eozynofile 0.13.

Najgorsze jest to ze boli mnie mnie dol szyi, okolice nadobojczykow, i w klatce. Pomimo, ze dwa tygodnie temu mialem usg, ktore nie wykrylo wezlow nadobojczykowych i rtg, ktore bylo w normie.

Mozliwe ze cos w przeciagu tych dwoch tyg sie zmienilo?

Teraz dermatolog pyta mnie czy mam atopowe zapalenie skory, bo mi sie skora twarzy zrobils czerwona i sucha z plamkami. Z rak mi wysypla nie zeszla.

Paweł

25.10.2016 14:00

Odpowiedz
Dzis odebralem wyniki na mononukleoxe, cytomegalie i toksoplazmowe. Wszystkie igm ujemne. Jedynie cytomegalia watpliwa, na granicy. Awidnosc wykazuje zarazenie ponad 3 mce temu, wiec wykluczam ze to CMV powoduje u mnie powiekszenie wezlow.

Niestety od kilku dni czuje bol w klatce,takie jakby gniecenie. A eezly tez wyczuwalne w miejscach gdzie byly. Hmm coraz bardziej mam wrazenie, ze objawy ktore turaj opisywaliscie, zaczynaja pojawiac sie u mnie.

Mam jeszcze pytanie. Czy powiekszone wezly nadobojczykowe widac golym okiem w dole obojczykowym? Gdzie znajduja sie wezly podobojczykowe?