rodzynka
21.06.2016 16:56
O 15:51, dnia 2016-06-21 Angelika889 napisał(-a):
Jak wyglada podawanie chemii? Chodzi mi o to czy lezy sie w szpitalu czy jezdzi na wlewy. Nie chce patrzec przez cale leczenie na tych ludzi cierpiacych lezac tam...ehh...
To zależy od rodzaju chemii, ale jeśli będziesz miała ABVD (z dużym prawodopodobieństwem), to wlew jest raz na dwa tygodnie, spędzasz w ambulatorium kilka godzin i wracasz do domu. Jak będzies dobrze znosić tę chemię, to np. umawiasz się na wlewy w piątki, w weekend odpoczniesz i w poniedziałek możesz iść do pracy - oczywiście jeśli nie jesteś górnikiem i nie masz ciężkiej fizycznej pracy.
Włosy - zdarza się, że przy ABVD nie wypadają tak na amen. Ale lepiej przygotuj się, że ich nie będzie. Poszukaj sobie peruk - mozna znaleźć zajefajne. Będzie CI przyslugiwać dofinansowanie. POnadto są cudowne chusty i turbany - jak zaczniesz kupować, to trudno skończyć ;)
Ja miałam inne leczenie, wysokie stadium zaawansowania, więc pewnie niewiele Ci się przyda, ale zerknij, prowadziłam podczas choroby blog http://chorobajasna.blogspot.com/
Grunt to pozytywne nastawienie. Oczywiście to samo jescze nikogo nie wyleczyło, ale bez tego sie nie da wyzdrowieć moim zdaniem.
Statystycznie masz jakieś 80-90 proc. szansy, że za rok leczenie będzie tylko wspomnieniem.