Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Przygotowanie do biopsji cienkoigłowej pod usg z oceną patomorfologiczną.
Komentujesz wpis użytkownika
waluszka
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 05:54, dnia 2016-03-29 waluszka napisał(-a): > > O 22:04, dnia 2016-03-28 Byn napisał(-a): > > Na skierowaniu mam napisane "pacha lewa lub prawa, ewentualnie pachwina". Chyba chodzi o węzły, bo lekarz nic mi nie powiedział, tylko wydrukował kartke i kazał iść do pracowni termin ustalić. A ja byłem w szoku i nie pomyślałem o tym by o cokolwiek zapytać, bo poszedłem tam tylko dla formalności w sprawie, która rozwiązano na ostrym dyżurze chirurgicznym, bo zrobiła się pilna i już nie mogłem czekać na termin wizyty w poradni. W poradni lekarz miał powiedzieć, że jest ok, ładnie się goi i to nie jest sprawa onkologiczna. No i tak w sumie było, ale postanowiłem zapytać o guzki skoro już tam byłem. > Witaj. > Absolutnie zgadzam się z Amelią, biopsja BACC przy węzłach chłonnych jest bezsensownym badaniem. Nawet jeżeli uda się stwierdzić komórki nowotworowe i rozpoznać chłoniak, tak było w moim przypadku, biopsji otwartej węzła nie uniknąć, przed rozpoczęciem leczenia musi być ustalony typ. > Byn robiłeś inne badania? USG na przykład. Czy lekarz na dzień dobry skierował na biopsję?
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź