Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

ból węzła po alkoholu

Autor: justyna ryńska • 23.11.2015 08:12 • 28 odpowiedzi

justyna ryńska

23.11.2015 08:12

Odpowiedz
Witam wszystkich
Ostatnio po wypiciu piwa zakuł mnie węzeł chłonny pod brodą.
Miałam trzy razy robione usg i lekarz stwierdził brak węzłów podejrzanych nowotworowo. Powiększone mam węzły podźuchwowe i w kątach źuchwy i właśnie ten węzeł mnie zakuł
Czy to ziarnica

Kami

23.11.2015 09:53

Odpowiedz

O 09:12, dnia 2015-11-23 justyna ryńska napisał(-a):

Witam wszystkich

Miałam trzy razy robione usg i lekarz stwierdził brak węzłów podejrzanych nowotworowo. Powiększone mam węzły podźuchwowe i w kątach źuchwy i właśnie ten węzeł mnie zakuł

Czy to ziarnica

No na moje nie, ale nic nie zaszkodzi sprawdzić, stracisz tylko czas u lekarza nic więcej, ja mam wszystkie węzły powiększone dosłownie wszędzie,i jestem w trakcie diagnozy.

justyna ryńska

23.11.2015 13:14

Odpowiedz

O 10:53, dnia 2015-11-23 Kami napisał(-a):

O 09:12, dnia 2015-11-23 justyna ryńska napisał(-a):

Witam wszystkich

Czy to ziarnica

No na moje nie, ale nic nie zaszkodzi sprawdzić, stracisz tylko czas u lekarza nic więcej, ja mam wszystkie węzły powiększone dosłownie wszędzie,i jestem w trakcie diagnozy.

Bardzo ci dziękuję za odpowiedź. Dodam jeszczr źe jestem hipohondryczką w trakcir leczenia u psychiatry. Czy jednorazowe zakłucie węzła to juź ziarnic. Dodam źe wypiłam dwa piwa juź po tym jak przeczytałam źe te węzły mogą boleć. Zrobiłam to w ramach testu i strasznie się nakręciłam. Lekarz od usg doświadczony z resztą juź mnie wyrzuca z gabinetu a ja się ciągle boję. Nie mogę myśleć o niczym innym.

nube

23.11.2015 13:43

Odpowiedz
Jeśli występuje przy ziarnicy ból węzłów po spożyciu to jest prawie natychmiastowy, wystarczy niewielka ilość alkoholu żeby go doświadczyć, jest silny, rwący jakbyś się w łokieć mocno uderzyła.

Występuje tylko u części przypadków, jego brak nie wyklucza ZZ.

nube

23.11.2015 13:47

Odpowiedz

Kami a ty chyba w trakcie diagnostyki, bo diagnoza jest stawiana bo zakończonej diagnostyce:) wiem wiem można się poplątać:)

Kami

23.11.2015 14:09

Odpowiedz

O 14:47, dnia 2015-11-23 nube napisał(-a):

Kami a ty chyba w trakcie diagnostyki, bo diagnoza jest stawiana bo zakończonej diagnostyce:) wiem wiem można się poplątać:)

Ja to jestem nie wyjasnionym przypadkiem medycznym wszyscy stawiają na Zz a nie mogą znaleźć, same szukanie już mnie męczy powiedzieli by Zz i walczymy a oni klapa nie wiedzą, wkoncu wyjdzie ;-)

Kami

23.11.2015 14:12

Odpowiedz

I fakt jak wypiłam drinka to w kladce piersiowej myślałam że nie wytrzymam z bólu a węzły szyjyne bolały mnie dwa dni.

justyna ryńska

23.11.2015 14:12

Odpowiedz

O 14:43, dnia 2015-11-23 nube napisał(-a):

Jeśli występuje przy ziarnicy ból węzłów po spożyciu to jest prawie natychmiastowy, wystarczy niewielka ilość alkoholu żeby go doświadczyć, jest silny, rwący jakbyś się w łokieć mocno uderzyła.

Występuje tylko u części przypadków, jego brak nie wyklucza ZZ.

Jestem totalnej panice. Tydzień temu robiłam usg węzów chłonnych i miałam węzełek na karku wielkości 2 mm a dziś poczułam źe urósł i jest wielkości groszku. Fakt źe zrobił mi się na szyji pryszcz moźe to od tego. Nie wiem czy lecieć na kolejne usg. Ten węzeł jest jakby okrągły i nie jestem w stanie wybadać czy się przesuwa wobec podłoźa czy nie. Boję się go dotykać bo od tego moźe jeszcze urosnąć. Co robić doradźcie proszę

Kami

23.11.2015 14:18

Odpowiedz

Nie panikuj idź do lekarza onkologa i niech to sprawdzi, wiem łatwo się mówi nie panikuj ja sama jestem w trakcie diagnozy, już po usunięciu węzła chłodnego, zrobione TK klatki piersiowej, brzucha, miednicy trochę w tym badaniu wyszło, sprawdź i uspokoj się będzie dobrze damy radę :-)

justyna ryńska

23.11.2015 14:33

Odpowiedz

O 15:18, dnia 2015-11-23 Kami napisał(-a):

Nie panikuj idź do lekarza onkologa i niech to sprawdzi, wiem łatwo się mówi nie panikuj ja sama jestem w trakcie diagnozy, już po usunięciu węzła chłodnego, zrobione TK klatki piersiowej, brzucha, miednicy trochę w tym badaniu wyszło, sprawdź i uspokoj się będzie dobrze damy radę :-)

Ale czy z kaźdym minimalnie powiększonym węzłem trzeba biec do onkologa? Ja się po prostu boję. Moja rodzina już nie moźe słuchać o lekarzach. Jestem bliska rozwodu z tego powodu. Czy w ciągu tygodnia mały węzełek moźe tak urosnąć źeby powtarzać usg które robiłam 3 razy w ciągu jednego tygodnia.

Błagam uspokójcie mnie bo zwariuję

Kami

23.11.2015 14:55

Odpowiedz

O 15:33, dnia 2015-11-23 justyna ryńska napisał(-a):

Ale czy z kaźdym minimalnie powiększonym węzłem trzeba biec do onkologa? Ja się po prostu boję. Moja rodzina już nie moźe słuchać o lekarzach. Jestem bliska rozwodu z tego powodu. Czy w ciągu tygodnia mały węzełek moźe tak urosnąć źeby powtarzać usg które robiłam 3 razy w ciągu jednego tygodnia.

A byłaś u onkologa wogole?

justyna ryńska

23.11.2015 15:29

Odpowiedz

Jr> O 15:55, dnia 2015-11-23 Kami napisał(-a):

Nie byłam ale lekarz od usg uznał źe nie ma podstaw. Kupiłam sobie maść przeciwzapalną moźe po tej maści węzeł się zmniejszy. Dziś wypiłam 2 lampki wina i nic mnie nie boli. Moźe to dobry znak

Kami

23.11.2015 15:35

Odpowiedz

O 16:29, dnia 2015-11-23 justyna ryńska napisał(-a):

Nie byłam ale lekarz od usg uznał źe nie ma podstaw. Kupiłam sobie maść przeciwzapalną moźe po tej maści węzeł się zmniejszy. Dziś wypiłam 2 lampki wina i nic mnie nie boli. Moźe to dobry znak

No to znaczy że jesli z usg nie widać nic pokojacego sie nie zamartwiaj.

justyna ryńska

23.11.2015 16:30

Odpowiedz

O 16:35, dnia 2015-11-23 Kami napisał(-a):

O 16:29, dnia 2015-11-23 justyna ryńska napisał(-a):

Zamartwiam się tym węzłem na karku. Po tej maści przeciwzapalnej jakby zmalał ale moźe to tylko autosugestis. Nie mogę z nikim o tym porozmawiać bo moja rodzina kaźe iść się leczyć na głowę.

No to znaczy że jesli z usg nie widać nic pokojacego sie nie zamartwiaj.

nube

23.11.2015 16:59

Odpowiedz

jak masz wątpliwości idź do onkologa, jest bez skierowania.

Kami

23.11.2015 17:49

Odpowiedz

O 17:59, dnia 2015-11-23 nube napisał(-a):

jak masz wątpliwości idź do onkologa, jest bez skierowania.

Nube a ty jesteś już po leczeniu czy jeszcze w trakcie.Ja nadal zastanawiam się co wkoncu wyjdzie umnie i czy ten węzeł był chory, choć wysłali do Poznania i teraz jeszcze dwa tygodnie czekania, ale te bóle mnie męczy sledziona brzuch, bóle kości i swędzenie ale tak ogółem to wmiare apetyt do jedzenia mam choć schudłam i strasznie wyglądam, tak bardzo chciałabym aby wkoncu wyszło Zz trzy lata szukania to starczy już.

nube

23.11.2015 18:04

Odpowiedz

ja po chemii a przed radio:)

Kami

23.11.2015 18:29

Odpowiedz

O 19:04, dnia 2015-11-23 nube napisał(-a):

Jak u ciebie zdiagnozowano

justyna ryńskaj

23.11.2015 18:39

Odpowiedz

O 19:29, dnia 2015-11-23 Kami napisał(-a):

Wypiłam butelkę wina i tak jakby mi pulsuje w węzłach. Wydaje mi się źe sobie wmawiam. Juź chyba lepiej umrzeć niź źyć tak jak ja. To jest horror rodzina mi się rozwala. Jak moi słyszą o tej ziarnicy to wysyłają mnie do szpitala psychiatrycznego. Dodam źe byłam juź tam dwa razy. Cierpię na nerwicę natręctw.

justyna ryńskaj

23.11.2015 19:01

Odpowiedz

O 19:39, dnia 2015-11-23 justyna ryńskaj napisał(-a):

O 19:29, dnia 2015-11-23 Kami napisał(-a):

Wypiłam butelkę wina i tak jakby mi pulsuje w węzłach. Wydaje mi się źe sobie wmawiam. Juź chyba lepiej umrzeć niź źyć tak jak ja. To jest horror rodzina mi się rozwala. Jak moi słyszą o tej ziarnicy to wysyłają mnie do szpitala psychiatrycznego. Dodam źe byłam juź tam dwa razy. Cierpię na nerwicę natręctw.

Błagam nich ktoś jeszcze coś napisze