Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Kulka pod żuchwą - jest ze mną od kilku lat, czy to coś groźnego?
Komentujesz wpis użytkownika
Aga
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 12:43, dnia 2015-11-29 Aga napisał(-a): > Choć nikt nie odpowiada to napiszę co dalej, może ktoś się odezwie. Dzien po badaniu obudziłam się z bólem gardła i uczuciem ucisku na szyji - coś jakby pulsowanie i obrzęk szyi (głównie pod żuchwą i boki). Na początku myślałam że mnie przewiało, albo że przez toże ciągle dotykałam tego węzła zrobił się stan zapalny. Niemniej trwa to juz kilka dni, ból gardła powoli ustaje, a szyja nadal wydaje się obrzęknięta - wizualnie tego nie widać, nie wymacałam też żadnych nowych węzłów ale mam wrażenie takiego opuchnięcia i napięcia skóry na wysokosci katów żuchwy i pod brodą. Smarowałam się maścią rozgrzewającą, brałam leki na przeziębienie i nic. Nie mam gorączki, czuję się normalnie, trochę jeszcze boli gardło przy przełykaniu, nie mam jakichś silnych dolegliwości bólowych choć w ciągu dnia często odczuwam to pulsowanie (jakby pod tymi z większych węzłów wzdłuż tchawicy), pod koniec dnia lekko boli mnie też szyja. Nie bardzo wiem co robić? Czy przez to usg lub dotykanie mógł się naruszyć jakiś węzeł? Czy mogła się uaktywnić jakaś choroba? Czy powinnam powtórzyć usg? Jakie badania zrobić?
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź