Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Węzły nadobojczykowe, szyjne i podżuchwowe u dziecka
Komentujesz wpis użytkownika
Aga
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 22:45, dnia 2015-12-15 Aga napisał(-a): > Hej podepne się pod temat bo widzę że są tu mamy a nie chce spamować i zasmiecać forum. > Przepraszam że pisze u was gdzie zmagacie się z tak ciężką chorobą jeśli komuś będzie przeszkadzał lub kogoś urazi mój post to prosze usuńcie :-) > Tak właściwie to jestem bardzo przestraszona że jednak to może być zz ale nie nie pytam się was o to chyba po prostu potrzebuje sie wygadać na ogół czepiam sie mysli ze to toxoplazmoza cmv lub inne cholerstwo co jest bardziej realne jesteśmy w trakcie badań pisze jesteśmy bo chodzi o mojego 4.5 letniego synka tak wiem pocieszające jest to że jest taki mały odsetek zachorowań w takim wieku. > Jednak dr.google mi nie służy za dużo rzeczy można wyczytać dobra przejde do konkretów zaczęło sie od guleczki widocznej gołym okiem na szyi (rozwine sie jeszcze pewnie niepotrzebnie ale jak był młodszy co rusz antybiotyki co 2 tyg. Po lekarzach latałam nie nie jestem nadopiekunczą matka ;-) chorował co rusz jak nie gardło to oskrzela to inne dziadostwo ale węzłów powięk. Nigdy Nie miał jak wyjechaliśmy za granice to jak ręką odjał zdarzały sie jakieś wirusówki i może 2 razy przez 2 lata brał antybiotyk z tego jeden raz po usunięciu migdałów zakatarzony jest cały czas ale alergik od małego po mamie i odrósł migdał ) wracając do wezłów po tyg wyczułam drugą kulke miękkie presuwają się no ale jak to węzły to jakiś stan zapalny no i od jakiegoś czasu zaczał się mocno pocić w nocy czasmi przy zasypianiu koszulke trzeba mu zmieniać i poduszke obracać bo cała mokra głównie głowa i plecy no to do lekarza były z prawej str. 3 Wezełki z lewej 2, zbadał krew na miejscu i o ile sie nie myle za dużo leukocytów było ale wskazywało na wirusa, temp. Do 37.3 max od razu z grubej rury poinformował nas że to mogą być objawy nowotworu ale na wyniki nie dał kazał czekać. Na nast. Wizycie za tydz. wezełki te z lewej mało wyczuwalne a te z prawej jakby też ciótke zmalały ale ja przestraszona odkryłam podżuchwowe jednak lekarz odkrył je już wcześniej heh ma się ten zapłon jako że węzły się zmiejszyły wyniki krwi lepsze za dwa tyg. Kazał się pokazać na kontrole w miedzy czasie w trakcie macanka odkryłam trzy kuleczki w dole nadobojczykowym jedna wieksza i 2 mniejsze od razu na wizyte bez czekania badanie krwi dobre z tych co do tej pory miał najlepsze i skierowanie na usg jutro termin mamy i strasznie sie stresuje chociaż raczej myślę pozytywnie gdzieś jednak z tyłu głowy zawsze jest myśl ze to jednak jakiś nowotwór w sumie te wezły na szyi ma ponad 1.5 mies. I te nadobojczykowe 2 tyg. typowych objawów przeziebienia itd. nie ma no i te wezły nawet przy mononukleozie ich nie miał takich dużych. W sumie to wszystko pewnie jutro napisze o wyjaśnienie wyniku usg . > Pozdrawiam Aga
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź