Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Węzły nadobojczykowe, szyjne i podżuchwowe u dziecka
Komentujesz wpis użytkownika
Agnieszka
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 16:30, dnia 2015-11-09 Agnieszka napisał(-a): > Zerknęłam jeszcze w wyniki dziecka. > Jako 8-miesięczniak miał robione pierwsze badanie m.in. na CMV i Toxo. Igg CMV wyszło wtedy 108 U/m, Igm 0,2 (ujemne). Toxo Igg 0,2 a Igm 0,100. Po niecałym pół roku miał CMV Igg 99,3 U/ml, igm 0,17. Po roku badaliśmy znów przeciwciała, dziecko było po opryszczkowym zapaleniu jamy ustnej Igg Cmv wynosiły wtedy 812,2 U/ml, a Igm 0,18. Ostatnie badanie było robione po kolejnych 2 miesiącach by sprawdzić czy przeciwciałą spadają wynik był Igg 248 U/ml, Igm 0,19. > Tak wyglądała historia z CMV. Od tamtej pory nie robiliśmy badania, bo lekarka powiedziała że przeciwciała będzie miał do końca życia i one mogą 'skakać' w zależności od stanu zdrowia. > Znalazłam jeszcze jeden wynik usg szyi sprzed 1,5 roku (czyli zanim zdiagnozowali migdał): > "W okolicach kątów żuchwy pojedyncze węzły chłonne po lewej do 15 mm, po prawej do 11 mm. Pojedyncze podżuchwowe do 7 mm i karkowe do 6 mm. Nie stwierdzam powiększenia nadobojczykowych. Wszystkie niezmienione"
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź