Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Trafilam tu przypadkowo i prosze o porade.
Komentujesz wpis użytkownika
zmeczona32
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 16:31, dnia 2015-11-12 zmeczona32 napisał(-a): > > O 16:50, dnia 2015-11-12 Sara napisał(-a): > > Coż Ci mogę powiedzieć- ból łydek po kilku godzinach stojąc to najprawdopodbniej Przewlekła Niewydolność żylna- tymbardziej ze dwukrotnie byłas w ciązy,a to czynnik ryzyka, jak również leczenie hormonalne. Po drugie, jeżeli miałas takie problemy z uzębieniem, jak opisujesz to nic dziwnego, że masz powiększone wezly chłonne podżuchwowe. Mi się dwa dni temu zrobiło coś w okolicy ósemki i tez od razu pojawił się bolący wezeł chłonny. Po trzecie Twoja historia zaczeła się od 2010 roku... czyli 5 lat to trwa- nie wiem dokładnie ale jesli byłby to chloniak to bez leczenia az tak długo dałabyś rade funkcjonowac? Nie wiem, ale watpie. Jesli chodzi o o swędzenie i potliwość to czy nie zawdzieczasz tego tarczycy? > Jezeli chodzi o tarczyce to nie biore zadnych lekow.Nie ma takiej potrzeby.Moje wyniki sa prawidlowe.Na biopsji guzkow stwierdzono ze to wole koloidowe guzowate.Lekarz dodal ze wedlug wynikow nie zaburzaja pracy tarczycy czyli te nietoksyczne.Jesli o hormony chodzi to nie biore zadnych anty.A badania hormonow od gina tez sa w normie.Nawet prolaktyna gdzie czasami mam z prawej piersi male wycieki przezroczystego plynu.Jezeli zas o zeby chodzi to wtedy po usunieciu tej szostki okazalo sie ze zab byl zdrowy i ze problemem byla zatoka.A potem poszlo na reszte tzn.na okostna i zrobili 2 kanalowki(1gora i 1 dol )zeby sie to dalej nie rozlazlo(tak stwierdzil lekarz)a przy okazji byly tam dziurki wiec > postanowili tak zrobic.Doleczyli zabki i bol dalej nie poszedl.I na sile nie twierdze ze mam ZZ i ze podejrzewam ze mam to od 5 lat.Stwierdzam ze od tego czasu zdrowie mi sie pogorszylo i ze w pewnym czasie to zauwazylam.Zaczelam siebie obserwowac i wiem ze od pewnego czasu jest coraz gorzej.Z tym poceniem np.to ja nie wiem.Cigle mokra.Jak odkurzam jak leze i ogladam tv.Mama nawet sie smiala ze mam chyba poczatki menopauzy.A skora to od drapania mam ranki a nawet siniaki.Naprawde nie chce tej choroby i nikomu jej nie zycze ale jak w tytule napisalam trafilam przypadkowo tu bo szukam odpowiedzi.Bo naprawde coraz gorzej sie czuje.Kiedys to byly epizody moze faktycznie bez znaczenia,takie tam bo organizm zmeczony po ciazy bo 2 dzieci i zabiegana i niedospana ale teraz to naprawde czuje ze jest cos nie tak.Gdzie wchodzac do lozka mam zadyszke i serce wali jak glupie(po za nidomykalnoscia wszystko ok.Prawidlowa wielkosc,wyrzutowosc).Na serce nie mam lekow bo nie ma takiej potrzeby,nie ma choroby wiencowej i nie musze lykac lekow.Jak porobie badania dam znac.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź