Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Trafilam tu przypadkowo i prosze o porade.
Komentujesz wpis użytkownika
zmeczona32
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 11:53, dnia 2015-11-12 zmeczona32 napisał(-a): > Witam ponownie.Moj maz troszke poczytal Wasze forum.Uwaza ze jest to super miejsce,ze Wy jestescie wspaniali.Namowil mnie bym na kartce spisala sobie wszystkie epizody zdrowotne od momentu kiedy urodzilam drugie dziecko i Wam je przedstawila.Bo jak sam zauwazyl przed tym wczesniej nie chorowalam a ktos z Was moze sie wypowiedziec.Tzn.czego moge sie spodziewac po lekarzu proszac o skierowania,co mu powiedziec i czy w ogole mam sie martwic.Bo jak narazie musze czekac do nastepnego tygodnia.Wiec o to moja historia: > 2010-w sierpniu urodzilam drugiego dzidziusia,w grudniu od corki zalapalam rumien zakazny(jako jedyna,przywlokla go z przedszkola). > 2011-wiosna pierwsze przeziebienia i katary,latem bylo ok a jesienia znowu przeziebienie,bol gardla itd.Do tego zaczelam miec problemy z brzuchem.Juz wtedy pobolewalo mnie to cos z lewej strony.Usg i niby ten wezel.Potem ginekolog az do grudnia mnie zwodzil. > 2012-Zmienilam gina i w marcu bylam juz po zabiegu(o wyniku hist.pisalam wyzej).Znowu jakies przeziebienia i zaczelam sie pocic,skore wysypywalo sweszaca wysypka,potem schodzila a skora dalej swedziala.Jesien dalej przeziebienia.Gardlo,katar i tylko stany podgoraczkowe. > 2013-Zaczelam miec dziwne odczucia w klatce piersiowej.Zdiagnozowali ta niedomykalnosc ale jest ok i nie mam lekow.Dalej problemy skorne(lekarka stwierdzila uczulenie na slonce).Dalej sie pocilam ale zwalalam to na upal a potem ogrzewanie.Znowu przeziebienia itd. > 2014-w styczniu(nie pisalam wczesniej o tym myslalam ze to nie wazne)mialam zapalenie prawej zatoki szczekowej.Antybiotyk i ok.Az do grudnia to co wyzej,wysypki,swad i poty.W grudniu zaczela bolec cala prawa strona twarzy.Bol sie schodzil do jednego miejsca(pod obojczyk).Reka opadala z sil i drzala. > 2015-U dentysty na opukanie zareagowal jeden zab.Gorna prawa szostka.Korzen w zatoce do chirurga szczekowego.Ten zab wyrwal(bylo mi wszystko jedno)i okazalo sie ze zatoka otwarta i co najgorsze zmiany polipowate w niej byly.Chirurg wyczyscil i zalozyl 20szwow.Do laryngologa.Po zabiegu mialam dwa razy zapalenie tej zatoki(w ciagu 6tyg.)i skonczylo sie na 2 punkcjach,2 kanalowkach.W stuczniu wezel pod zuchwa na 8mm a w litym byl juz wiekszy i podrosly inne(wtedy wyszly te zmiany na tarczycy).Po 2 opak antybiotyku i polowie apteki srodkow przeciwbolowych wkoncu przeszlo.Latem wieksze poty i wieksze problemy ze skora.I tak do tej pory.Czesto glowa mnie pobolewa,drapie sie jak glupia a poce jakbym maratony biegala.No i te problemy z piersia prawa.Jak pisalam wyzej.Na siedzaco bym spala.Mam chustawki nastroju i mecze sie z zadyszka.Od paru dni mierze tem.I mam raz 37 a raz 37.8.Ach zaczal pobolewa mnie mostek bardziej przy dotyku sam dol no i na skorze miedzy piersiami raz mam czerwone raz nie.Skora jest troche inna.A w pracy(sklep)po kilku godz.strasznie bola mnie nogi i puchna lydki. > Wiem ze sie rozpisalam ale prosze o podpowiedzi i jakies komentarze.Bo do poniedzialku jeszcze pare dni.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź