Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wynik PET

Autor: oika • 04.11.2015 15:19 • 62 odpowiedzi

Oika

14.11.2015 10:46

Odpowiedz

No nie wiem, ja bym chyba nie mogła czekać, bałabym się, że choroba przyspieszy i będzie więcej ognisk. Ja bym wyleczyła te nerki, ale z resztą leczenia bym nie czekała.

Ja też się tego boję, ale jedyne istotne zmiany w pet to właśnie te nerki, i jeśli okaże się że to wyłącznie od stanu zapalnego, to co, leczymy zapalenie chemią?

Martyna

14.11.2015 11:28

Odpowiedz
Ja bym na twoim miejscu czekała, jestem dowodem na to że PET to mocno zakłamane badanie. Ja po przeszczepie miałam zmianę w płucu mocno świecącą i oczywiście moi mądrzy lekarze od razu stwierdzili, że to wznowa ale ja na własną odpowiedzialność nie zgodziłam się na leczenie. Zmieniłam lekarza na mądrego i jestem pod obserwacja. Póki co badania wykazują, że zmiana sama się stopniowo zmniejsza a nowych ognisk brak więc wszystko wskazuje na to, że to nie ZZ.
Na chwile obecną nie żałuję decyzji choć wiem, że wymagała ode mnie dużej odwagi bo wielu mówiło dookoła, że popełniam błąd i później może być za późno na leczenie. Ja twierdze, że leczenie jest tak toksyczne, że trzeba się kilka razy zastanowić zanim się na nie zgodzi.

Oika

16.11.2015 08:23

Odpowiedz

Zdecydowałam się poczekać i powtórzyć pet. Nawet mój obecny lekarz zachował się jak człowiek, pozwolił mi zaczekać, wystawił skierowanie. Jeśli okaże się to jednak chorobą, to chemia 2 rzutu, separacja i przeszczepik :) tak czy owak zamierzam być zdrowa. Może to trochę dłużej potrwać, ale w końcu będę. Napiszę Wam, jak wyszedł drugi wynik :) Dziękuję bardzo za porady i za wsparcie. KUPĘ ZDROWIA ŻYCZĘ!!

rodzynka

16.11.2015 09:20

Odpowiedz
Dobra decyzja :)
A z tym wlewem wit C - to taki normalny lekarz medycyny konwencjonalnej Ci zalecił? :)

Janek

16.11.2015 11:41

Odpowiedz

O 10:20, dnia 2015-11-16 rodzynka napisał(-a):

Dobra decyzja :)

A z tym wlewem wit C - to taki normalny lekarz medycyny konwencjonalnej Ci zalecił? :)

Właśnie napisz coś na ten temat.

Oika

17.11.2015 08:12

Odpowiedz
Hej. Co do wlewów z witaminy C.. moja mama koresponduje z panią doktor z Niemiec, która leczy medycyną naturalną. Żadne czary, wlewy przeróżne, hipertermia i takie rzeczy. Ona również poradziła mi się suplementować, co od 3 miesięcy praktykuję. Na pierwsze wlewy z wit. C zlecenie wypisała mi lekarka rodzinna, a samą witaminę kupiłam w niemieckiej aptece. po 15g na wlew. Mój hematolog no coz.. im nie wolno mówić pacjentom o takich rzeczach, nie wiem czy slyszeliście. Ale jak zaczęłam cisnąć to powiedział, iż witamina c to nie trucizna a coś pozytywnego więc jak chcę, to nie ma sprawy, ale on mi zlecenia napisać nie może. No i że te wlewy pomogą w wyleczeniu nerek. Kumpela po białaczce miała to samo - jej hematolog powiedział, żeby się rodzinny tym zajął. Teraz znów rozmawiając z dr z Niemiec stwierdziła że w obecnej sytuacji trzeba działać pełną parą, więc kupiłam witaminę po 50g na wlew i zaczynam od poniedziałku. Zawsze to jakieś wzmocnienie.

rodzynka

17.11.2015 21:17

Odpowiedz

Oika, stosowałaś te metody równolegle z chemioterapią???

Oika

17.11.2015 22:10

Odpowiedz

O 22:17, dnia 2015-11-17 rodzynka napisał(-a):

Oika, stosowałaś te metody równolegle z chemioterapią???

Niestety nie, nie mialam wtedy takiej mozliwosci. Tylko ostatni miesiac chemii sie suplementowalam. Lekarz wiedzial. W kilku klinikach w Polsce stosuje sie wlewy z wit c podczas chemii, za granica jest to bardzo popularne..

Oika

18.11.2015 13:15

Odpowiedz
Wszystko załatwione - PET 4 grudnia :)
P.S.
czy miał ktoś z was tak że po nadmiernym wysiłku fizycznym zdretwiały i rozbolały go mięśnie tak, że nie mógł wstać i postawić kroku? coś jak zakwasy, tylko razy tysiąc.. właśnie 3 próba wstania z łóżka zakończyła się przewróceniem na nie.. nie wiem o co chodzi

marta91

18.11.2015 20:29

Odpowiedz

O 14:15, dnia 2015-11-18 Oika napisał(-a):

Wszystko załatwione - PET 4 grudnia :)

P.S.

czy miał ktoś z was tak że po nadmiernym wysiłku fizycznym zdretwiały i rozbolały go mięśnie tak, że nie mógł wstać i postawić kroku? coś jak zakwasy, tylko razy tysiąc.. właśnie 3 próba wstania z łóżka zakończyła się przewróceniem na nie.. nie wiem o co chodzi

Jak zaczełam cwiczyc po leczeniu, to tak to właśnie wyglądało.

Oika

18.11.2015 20:40

Odpowiedz

Jak zaczełam cwiczyc po leczeniu, to tak to właśnie wyglądało.

Niektóre skutki uboczne są na prawdę ciekawe, po godzinie się dźwignęłam i już gra :)

Dam znać jaki będzie wynik PETa, trzymajcie się ciepło :)

KAMILA

19.11.2015 10:57

Odpowiedz

Czy ktoś miał wynik niejednoznaczny i wysłali dalej do badania i wyszło że miał nowotwór proszę o pomoc.

marta91

19.11.2015 11:46

Odpowiedz

O 11:57, dnia 2015-11-19 KAMILA napisał(-a):

Czy ktoś miał wynik niejednoznaczny i wysłali dalej do badania i wyszło że miał nowotwór proszę o pomoc.

Moją badały dwa ośrodki, to jest chyba swojego rodzaju standard, żeby być pewnym diagnozy .

KAMILA

19.11.2015 14:02

Odpowiedz

O 12:46, dnia 2015-11-19 Marta91 napisał(-a):

Moją badały dwa ośrodki, to jest chyba swojego rodzaju standard, żeby być pewnym diagnozy .

I co ci wyszło

marta91

19.11.2015 18:53

Odpowiedz

O 15:02, dnia 2015-11-19 KAMILA napisał(-a):

I co ci wyszło

No ziarnica,jestem rok po leczeniu.

KAMILA

19.11.2015 20:28

Odpowiedz

O 19:53, dnia 2015-11-19 Marta91 napisał(-a):

O 15:02, dnia 2015-11-19 KAMILA napisał(-a):

I co ci wyszło

No ziarnica,jestem rok po leczeniu.

Oby umnie znaleźli już bo coraz gorzej się czuje mam nacieki na sledzione napisane pod chlodniaka wątroba powiększona zmiany hipodesyjne a oni nadal nie mogą znaleźć.

Oika

19.11.2015 20:40

Odpowiedz

Oby umnie znaleźli już bo coraz gorzej się czuje mam nacieki na sledzione napisane pod chlodniaka wątroba powiększona zmiany hipodesyjne a oni nadal nie mogą znaleźć.

u mnie szukali ponad 2 miesiące, były opcje choroby autoimmunologicznej, tocznia itd. aż w końcu pobrali cały węzeł i wyszło jak wyszło, pan hodgkin zawitał.

nube

19.11.2015 21:45

Odpowiedz

Mnie nawet 3 oglądały. W pierwszym nic, w drugim coś ale do końca nie wiadomo, dopiero 3 potwierdził, że a kuku ziarnica. To jest ważne żeby dobrze określić typ chłoniaka bo od tego zależy trafność leczenia!

KAMILA

20.11.2015 05:34

Odpowiedz

O 21:40, dnia 2015-11-19 Oika napisał(-a):

u mnie szukali ponad 2 miesiące, były opcje choroby autoimmunologicznej, tocznia itd. aż w końcu pobrali cały węzeł i wyszło jak wyszło, pan hodgkin zawitał.

Umnie toczeń wykluczyli różne choroby mi już przypisami nawet gruźlicę, szczerze to nie mam sił szukać trzy lata temu węzły pojawiły się co roku pobierają węzeł i nic fakt w tym roku zaczęłam się czuć już bardzo źle, mnie jak się dotknie niema miejsca bez węzła, a te nacieki i wątrobie powiekszona z mianami chipodesyjnymi może sugerować Zz,dziękuję że odp.

KAMILA

20.11.2015 17:06

Odpowiedz

Mam pytanie bo swędzi mnie wszędzie ale szczególnie kolana i po cieplej kompieli czy ktoś też tak miał.