Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Powiększony węzeł chłonny, nie boli i nieruhomy
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 15:10, dnia 2015-10-17 Magda napisał(-a): > > O 02:23, dnia 2015-10-17 Alisia181 napisał(-a): > > Cześć, na wstępie może się przedstawie, mam na imie Alicja i mam 28 lat. Pojawil sie u mnie (lecz nie wiem kiedy? czy mam dlugo czy nie?) powiekszony wezel chlonnypod uchem.. po krotce by nie owijac w bawelne.. Na poczatku laryngolog powiedzial , ze to miesien nie wezel, ale dla pewnosci zrobilam usg wyszlo,ze wezel chlonny 32mm ,wiec spory, nie rusza sie, twardy,zbity jeden (przynajjmniej jeden wyczuwam ja) i jesli chodzi o szyje to jeden, bo gdzie indziej nie wynalazlam i usg pach tez ie robilam. Ksztalt jest prwidlowy (nie kulisty), stwierdzony jako " pozostalosc po starej infekcji/chorobie" tak stwierdzila Endokrynoloog (ale che obserwowac), radiolog rowniez powiedziala , ze dla niej to "stara sprawa" a laryngolog tez twierdzi,ze nie wyglada to na nic groznego, poniewaz, pod pachami nie wyczulam, nie amm goraczki,itp oraz pelna morfologia, ob,crp wszystko w normie. Moje pytanie czy mam byc spokojna? Bo jakos nie jestem. Laryngolog powiedzial,ze jak chce to mozna wyciac go i zrobic badanie histopatologiczne, a przyjaciolka mnie przestraszyla,ze jej tato mial wycinane z szyi rozne wezly i przez 3msc nie mogl gadac, mial "cieniutki" glos. z tym,ze on mial kilka wycinancych , nie wiem czy to ma znaczenie. Milo by bylo uslyszec cos od Was w mojej sprawie. Aaaa zapomnialam dodac mam pare msc problemy z gardlem, ciagle czuje,ze cos tam siedzi, gardlo jest przekrwione, stwoerdzony nieżyt gardła. Fajki rzucilam, coca cole tez, ssam jakies nawilzajace pastylki, poprawy brak. Bdanie laryngologiczne refluks? haha , bylam nawet u foniatry badala mnie z kamerka do > gaerdla i tez wszystko ok. Hm ? > hej!może być to faktycznie jakiś węzeł po infekcji który nie wrócił do swojego rozmiaru.Masz jakieś objawy które Cię niepokoją?nic nie piszesz.Jeśli bardzo jesteś zmartwienia to go wytnij tylko czy to ma sens?co prawda to zabieg niewielki ja dwie godziny po wycięciu poszłam do domu,szybko wszystko się zgoilo,została maleńka blizna. > Na Twoim miejscu jeśli nie masz żadnych objawów nie zawracala bym sobie głowy > pozdrawiam
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź