Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Powiększony węzeł chłonny, nie boli i nieruhomy
Komentujesz wpis użytkownika
alisia181
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 00:26, dnia 2015-10-17 alisia181 napisał(-a): > > O 02:23, dnia 2015-10-17 Alisia181 napisał(-a): > > Cześć, na wstępie może się przedstawie, mam na imie Alicja i mam 28 lat. Pojawil sie u mnie (lecz nie wiem kiedy? czy mam dlugo czy nie?) powiekszony wezel chlonnypod uchem.. po krotce by nie owijac w bawelne.. Na poczatku laryngolog powiedzial , ze to miesien nie wezel, ale dla pewnosci zrobilam usg wyszlo,ze wezel chlonny 32mm ,wiec spory, nie rusza sie, twardy,zbity jeden (przynajjmniej jeden wyczuwam ja) i jesli chodzi o szyje to jeden, bo gdzie indziej nie wynalazlam i usg pach tez ie robilam. Ksztalt jest prwidlowy (nie kulisty), stwierdzony jako " pozostalosc po starej infekcji/chorobie" tak stwierdzila Endokrynoloog (ale che obserwowac), radiolog rowniez powiedziala , ze dla niej to "stara sprawa" a laryngolog tez twierdzi,ze nie wyglada to na nic groznego, poniewaz, pod pachami nie wyczulam, nie amm goraczki,itp oraz pelna morfologia, ob,crp wszystko w normie. Moje pytanie czy mam byc spokojna? Bo jakos nie jestem. Laryngolog powiedzial,ze jak chce to mozna wyciac go i zrobic badanie histopatologiczne, a przyjaciolka mnie przestraszyla,ze jej tato mial wycinane z szyi rozne wezly i przez 3msc nie mogl gadac, mial "cieniutki" glos. z tym,ze on mial kilka wycinancych , nie wiem czy to ma znaczenie. Milo by bylo uslyszec cos od Was w mojej sprawie. Aaaa zapomnialam dodac mam pare msc problemy z gardlem, ciagle czuje,ze cos tam siedzi, gardlo jest przekrwione, stwoerdzony nieżyt gardła. Fajki rzucilam, coca cole tez, ssam jakies nawilzajace pastylki, poprawy brak. Bdanie laryngologiczne podejrzenie refluks? haha , bylam nawet u foniatry badala mnie z kamerka do gardla i tez wszystko ok. dodatkowo mam teraz ciagle ztkany nos i czasem pojawia sie suchy kaszel,ale nie wiem czy to przypisywac do calosci czy to moze przez te jesien. Hm, co myslicie ?
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź