Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Do wszystkich ziarniaków. Bardzo proszę o radę!
Komentujesz wpis użytkownika
baldi
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 17:26, dnia 2006-03-23 baldi napisał(-a): > > O 16:55, dnia 2006-03-23 Monia__ napisał(-a): > > Nie wiedziałam że BAC to biopsja cienkoigłowa > no ja wpisalem w google fraze "BAC BADANIE" http://www.google.pl/search?hl=pl&q=BAC+badanie&lr= i juz w pierwszym hicie stalo jak byk "Biopsja aspiracyjna cienkoigłowa (BAC, punkcja)" > > jejku nawet nie wiecie jak sie boje :( > ja nie chce Cie "straszyc" bo tu nei o stracha chodzi, a nawet gdybys miala ZZ to wiesz gdzie nas szukac i tutaj sie zawsze dla kolejnej Moni miejsce znajdzie ;), ale o tym, ze MOZESZ MIEC ZZ (nie, ze masz - pamietaj!) swiadczy tez to, ze wezelki wykazuja hipoechogenicznosc (uzyj google, sobie doczytaj lub poszperaj na forum) > > Jesli moge spytac to jakie mieliscie wycinane węzły chłonne i jakiej wielkości były? > generalnei wycina sie szyjne lub nadobojczykowe. roznych rozmiarow. mozna uogolnic nawet, ze w zdecydowanej wiekszosci WIEKSZE niz Twoje (czyli juz masz plusa, bo szybko zauwazono Twoje kuleczki i szybko sie z nimi lekarze rozprawia). > > Nie wiem tylko czy onkolog zgodzi się na usunięce tego węzła, czy tez zaleci biopsję cienkoigłową. > jak masz dar przekonywania, to pojdzie Ci na reke. > > Sporo czytałam tu na tej stronie i z tego co sie orientuje to właśnie nalepiej jest wyciąć ten węzeł. > ano. ale nie dygaj. to prosty zabieg. wiem - podejrzewam, ze bedziesz miec nerwowke (wielu, jesli nie wszyscy, z nas to przechodzilo i jakos zyjemy), ale sprobujesz dac sobie z nia rade. I DASZ!
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź