przerażona mama
02.07.2015 18:21
Jakieś 2 miesiące temu złapało mnie przeziębienie a 3 tyg temu zauważyłam powiększony węzeł chłonny na szyi. Jako że wyskoczyło jeszcze kilka zrobiłam dziś usg, ale lekarz coś mało mi w tym USG opisał choć może się mylę i po prostu jest wszystko w porządku?
Obustronnie w kątach żuchwy widoczne są węzły chłonne, po prawej stronie wielkości do 26x11mm po lewej 17x9mm Węzły chłonne widoczne również wzdłuż mięśni MSO i w okolicy karkowej. Wszystkie o zachowanej strukturze. Tarczyca, ślinianki bez zmian.
W tej chwili sporadycznie czuję spływanie wydzieliny po gardle ale nie mam kataru.
Dodam że od porodu tj jakies 8 miesięcy mam wieczorem i popołudniu temperaturę sięgającą 37,5 st. oczywiście nie wiem czy codziennie ale z pewnością za każdym razem kiedy ją mierzę. Mam również od kilku miesięcy bóle szyi ale mam 3 przepukliny więc nie wiem czy to od nich czy moze jak czasem się napije alkoholu to mnie boli, po prostu ból jest często. Czy ból po spożyciu alkoholu jest jakiś specyficzny? Mnie szyja boli przy poruszaniu.
Dodam że mialam robione badania krwi - wszystko w normie.
USG brzucha i RTG klatki w porzadku.
Jak zapytałam radiologa o ziarnice powiedział że raczej nie bo węzły nie są okrągłe i pogrupowane.
Bardzo proszę o jaką kolwiek odpowiedź. od porodu nie mam spokoju chce wreszcie wedzieć z czym mam walczyć...