Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Powiększone węzły chłonne i stan podgorączkowy
Komentujesz wpis użytkownika
nerwus
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 20:59, dnia 2015-06-15 nerwus napisał(-a): > To Wam jeszcze trochę pomarudzę, bo ja dalej bez diagnozy i poprawy... > W międzyczasie zaliczyłam onkologa i specjalistę od chorób zakaźnych. Robiłam RTG klatki (ok), ponowne USG szyi (węzły bez zmian, dalej ~1cm), morfologię - niby wszystko w normie, monocyty na górnej granicy. Wykluczone toxo, mono i cytomegalia, wyszło, że wszystkie trzy przechodziłam w przeszłości. Były jeszcze próby wątrobowe, też norma. Termometr oczywiście zacięty na 37,2. A z nowin, to babeczka od zakaźnych wymacała mi jeszcze węzeł pod lewą pachą, na oko 1-1,5 cm, ale było to już po USG, więc nie był oglądany przez radiologa. No i nie wiem, czy był tam wcześniej i poprzednie lekarskie "macania" go przeoczyły, czy pojawił się dopiero teraz - na pewno nie było go w styczniu, bo robiłam profilaktycznie USG piersi i węzły pachowe były ok. > Na ostatniej wizycie u lekarza usłyszałam, że mam czekać i obserwować. Nie ma powodów do paniki, ale nie ma też do całkowitego olania tematu, "na wypadek gdyby, odpukać, problem był jednak hematologiczny":/. Nikt już nie ma na mnie pomysłu... A ja z ewentualnym "problemem hematologicznym" wolałabym zacząć walczyć możliwie najwcześniej. Jeśli uważacie, że panikuję i przesadzam, to powiedzcie - nic mnie tak nie uspokoi. W przeciwnym wypadku zacznę jeszcze mocniej cisnąć lekarzy na diagnostykę.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź