Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: prosba o interpretacje wyniku z badania histopatologicznego
Komentujesz wpis użytkownika
aga1981
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 21:10, dnia 2014-12-19 aga1981 napisał(-a): > > O 18:40, dnia 2014-12-12 Aga1981 napisał(-a): > > > O 18:24, dnia 2014-12-12 Aga1981 napisał(-a): > > > > O 18:18, dnia 2014-12-12 Aga1981 napisał(-a): > > > > > > > Witam,tym razem lekarze byli konkretniejsi,hematolog na 100%wykluczyl chloniaka,onkolozka jest nieco ostrozniejsza-zaniepokoil ja tylko rozrost grudek chlonnych w tej calej Limfadenopatii. > > > Dlatego tez zlecila wypozyczenie mojego materialu diagnostycznego ze szpitala,w ktorym odbyl sie zabieg i chce przebadac go poraz kolejny u Sb w szpitalu. > > Obydwoje wytlumaczyli mi obecnosc tych nieszczesnych antygenow,i uspokoili ,ze absolutnie nie swiadcza one o chloniaku!!Zastanawiam sie czy Ci lekarze u ktorych bylam spanikowana w piatek z wynikiem,poprostu tego nie wiedzieli czy co??Wtedy byly opinie ,ze to dodatnie markery nowotworowe,i wynik jest "na dwoje babka wrozyla" > > Lekarze wczoraj stwierdzili,ze chloniak w mlodym wieku przebiega agresywnie,nie ciagnelo by sie to 9mscy!i wezly rosly by w szybkim tempie,podobno nie mm tylko cm!!Byly by widoczne odchylenia w morfologii,wezly w roznych miejscach! > > stwierdzili,ze wezel jest na bank odczynowo,zapalny,jednak nadal nie potrafia znalezc ogniska zapalenia.....i to dla mnie masakra!!Gardlo boli jak cholera,przelyk,cos nie tak w jamie ustnej,czasem zolądek tez daje sie we znaki,piecze mnie i mam obłożony język > > Przeszlam wielu specjalistow:laryngolodzy(konsultacja u 4 szt:),hematolodzy,intewrnisci,neurolog,ortopeda i nic!! > > Bylam na oddziale gastrologicznym-stwierdzono po gastroskopii refluks zoladkowo-przelykowy i przepukline-Duzą rozworu przełykowego!! > > Kilku lekarzy wlasnie w tym dopatruje sie moich problemow,ze wszystkim moge sie zgodzic-suchy duszacy kaszel,ciagly bol gardla,pieczenie jezyka,przełyku,nalot na jezyku,dolegliwosci żoładkowe, > > ale do cholery nie powiekszone wezly chlonne!!!! > > Nie mam juz sily do lekarzy,do sb samej,do tej dalszej poniewierki,leczyli mnie wszystkim,antybiotyki,nplz,plukanki witaminowe,sterydy-tutaj powodem byl bol nog(kuracja trwala msc,efektu zadnego reumatolg zakonczyla leczenie po mscu) > > Leczylam sie tez u homeopatki,takze bez efektu.Jestem pewna,ze problemy z gardlem,z gornymi drogami oddechowymi zaczely sie w marcu tego roku,po 3 mscach zazywania NLPZ i 1 msca sterydu w tabletkach,moze to miec cos wspolnego?? > > Dlaczego trwa to tyle czasu?? > > Ma ktos jakies pomysly na moj przypadek??Jakas podpowiedz,pomoc,co robic ,do jakiego specjalisty jeszcze pojsc?? > Witam,jestem po powtornym zbadaniu wezla tym razem przez patomorfologow w szpitalu onkologicznym-CHLONIAK,choroby rozrostowe wykluczone!!ALE.....zawsze musi byc jakies ale,odczyny uzyskane w materiale i komorki swiadcza prawdopodobnie o chorobach autoimmunologicznych!Czyli chorobach z autoagresji,to informacja telefoniczna od lekarki.Konsultacje mam 7 stycznia,wtedy napisze cos wiecej.A wiec,niejest kolorowo,niby nie choroba onkologiczna,ale najgorsze z chorob immunologicznych-toczen czy twardzina sa chorobami tragicznymi i bardzo agresywnymi.Chloniak jest wyleczalny w 95%a te wyzej wymienione,wyleczalne nie sa wgl,i w agresywnym przebiegu ,zaatakowanych wielu narzadach przezywalnosc czasem to 5 lat...,wiec nie wiem juz co byloby lepsze.. > > rodzinny wspomnial,jeszcze o zakazniku...no u tego specjalisty mnie jeszcze nie było:) > > Mysle,ze ze wzgledu na ta toksoplazmoze,mononukleoze,cytomegalie-wszystko w klasie igg,ale zastanawia sie czy to nie przewlekle?? > > pozdrawiam i prosze o rady:0
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź