Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: wezły chlonne na ramieniu i w okolicy szyi
Komentujesz wpis użytkownika
ozgrozo
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 21:04, dnia 2006-03-10 ozgrozo napisał(-a): > > O 19:10, dnia 2006-03-10 ania1986 napisał(-a): > > jak wyglada to wycięcie węzła chłonnego? mam prosbe zebyscie to opisali i tak na marginesie czy to boli chociaz wiem ze daja miejscowe znieczulenie. > mam nadzieje, ze sie przyda na przyszlosc innym > przychodzi chirurg i kaze Ci sie rozebrac do naga. po obejrzeniu Cie i oczywiscie powiedzeniu jakiegos wstretnego docinka kaze Ci sie ubrac i zostawic odslonieta szyje. jesli masz tam wlosy (bo np. jeszcze pare lat temu bylas mezczyzna) bedzie kazal Ci sie ogolic. potem moze przyjsc anestezjolog zawolany przez pielegniarki i jesli bedziesz wrzeszczec na chirurga to Cie uspia. i mozesz sie nie obudzic. ale spoko, panstwo wyplaci zasilek pogrzebowy, wiec rodzina byc moze nawet zarobi na Tobie.. jak Cie nie uspia (bo np. bedziesz grzeczna na sali) to zobaczysz ten pek narzedzi: dluta, tasaki i nozyczki do ciecia ciala. jesli chirurg nie bedzie zbyt pijany to Ci zrobi proste ciecie, a krew zacznie tryskac wokolo, wtedy lepiej juz zawczasu kupic na chodnikowym bazarze jakies najtansze okulary przeciwsloneczne (moze maja filtr RH - dopalc 2 zl wiecej i kup wlasnie takie!) i nalozyc je na oczy, wtedy krew nie przedostanie sie do Twoich oczu i nie dostaniesz jakiejs choroby roznoszonej droga krwista. jesli lubisz zabawy krwia - widok tryskajacej jej wokolo sprawi Ci wielka radosc. FRAJDA GWARANTOWANA. jesli chirurgowi ktos zalozy maske na twarz - oszczedza Ci widoku oblizywania sztuccow po Tobie, a jesli personel bedzie jeszcze bardziej ostrozniejszy przed zabiegiem to moze i ochronia przed zjedzeniem torebki wezlowej przez psy lub szczury szwedajace sie jak zawsze podczas zabiegow. w sumie zabieg to pikus. kroja Cie, krew tryska, wyjmuja jakies badziewie (mowia na to "czesc zapasowa i tak Ci sie nie przyda"), potem zaszywaja i kaza sie wynosic. a, w sumie to moze byc znaczace: jesli chirurg bedzie trzezwy to nie bedzie wycinac Ci wezlow okoloaortalnych tylko zajmie sie szyjnymi badz nadobojczykowymi. pamietaj, zeby idac na zabieg zalozyc czysta i jakas fajna bielizne. nigdy nie wiadomo co personelowi przyjdzie do lba, gdy bedziesz uspiona (bo na przyklad nakrzyczalas na chirurga - PAMIETAJ, badz grzeczna). > nominacja: post roku.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź