marta91
28.09.2014 16:03
O 17:36, dnia 2014-09-28 HOPE napisał(-a):
O 16:26, dnia 2014-09-28 Marta91 napisał(-a):
Chyba znowu się rozklejam i znowu was potrzebuje :(
Skończyłam chemię( 4 cykle beacoppu eskalowanego oraz 4 abvd) na początku było podejrzenie zajęcia kości ale wykluczyła to trepanobiopsja więc myślałam , że będzie to stopień chociaż III( wiem, że to głupie ale dla psychiki lepiej przyswajalne jest, że to III a nie ten najgorszy) . Dostałam wypis a na nim:
Pacjentka 23-letnia w stanie ogólnym dobrym zglosiła się do oddziału celem kontynuacji leczenia systemowego z powodu chłoniaka hodgkina w stopniu zaawansowania IVb- z objawami ogólnymi oraz naciekiem szpiku kostnego w badaniu pet dalej pisza ze zostalam zakwalifikowana do leczenia beacoppem i ze po 4 wlewach był pet ktory stwierdził częściowa remisje po czym deeskalacja do ABvd 4 cykle .... Mam zszargana psychike nie wiem czemu mnie to tak ruszyło bo IV B do mimo wszystko nie brzmi dobrze a do tej pory żyłam w przekonaniu, że tak tragicznie nie jest. Tak się boję :(
Martusia, głowa do góry, leczenie z powodzeniem może poradzić sobie z IIIB, jak i IVB, najważniejsze, żeby odniosło skutek, a Ty w pełni zdrowa zapomniała o "przygodzie" i cieszyła się życiem na nowym poziomie, powodzenia, trzymam mocno kciuki :)
a co jak nie będe miała remisji ? pet za 4 tygodnie dopiero :(