Ewa
02.01.2015 04:54
O 16:41, dnia 2014-12-22 Ewa napisał(-a):
O 15:24, dnia 2014-06-09 Eli napisał(-a):
O 14:54, dnia 2014-06-09 Marta91 napisał(-a):
O 11:42, dnia 2014-06-09 Eli napisał(-a):
O 09:08, dnia 2014-06-09 Lena napisał(-a):
Standard leczenia wymaga 3 petów - na początku leczenia, po 2 cyklu (kwalifikacja czy jest remisja całkowita i dalej abvd czy nie ma remisji i zmiana chemii) i trzeci na koniec. Ja miałam dodatkowo po pierwszym cyklu.
Hej Lena . Czytalam duzo twoich wpisow dotyczacyh PET po drugim cyklu i jego znaczenia rokowniczego. Ale widzialam tez duzo wpisow ludzi ktorzy mimo remisji po 2 cyklu mieli wczesna wznowe. Wiec jak to jest? czy jest jakas literatura na ten temat? I tego jak czesto zdaza sie progresja choroby przy tak dobrej poczatkowej odpowiedzi na lecznie?
Ja widziałam tutaj co najmniej pare takich osób. To potwierdza, że każdy przypadek jest inny.
No wlasnie mnie tez sie tak zdaje... Wiec albo pisza tu glownie osoby ktore maja troche wiecej problemow z powrotem do zdrowia (co w sumie jest mozliwe) albo teoria nt. rokowania pozostaje teoria.
MAM PYTANIE. "Lena" to głownie pytanie do Ciebie, bo Ty czytasz zagraniczne badania. Jak to jest z tym ryzykiem wznowy dla osób z dobrym PET po 2 cyklu na poziomie rzekomo 5%? Czy te 5% dotyczy osób, które miały samą chemioterapię? Czy też przeszły przez chemio i radioterapię? TO DLA MNIE BARDZO WAŻNE, BO ZASTANAWIAM SIĘ CZY CZASEM NIE ZREZYGNOWAĆ Z RADIOTERAPII. SKUTKÓW UBOCZNYCH JEST POTEM MNÓSTWO CZYLI PROBLEMY Z SERCEM I PŁUCAMI. Lena proszę odpowiedz