Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Chemioterapia
Odpowiedź w wątku: ile razy pet i w którym momencie
Komentujesz wpis użytkownika
frubelek171
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 19:34, dnia 2015-01-04 frubelek171 napisał(-a): > > O 20:15, dnia 2015-01-04 Lena napisał(-a): > > > > > > > Frubelku Twoj przypadek byl specyficzny. Mam nadzieje, ze teraz jest ok? > Właśnie ja jestem żywym przykładem jak genaralnie można przepraszam za słowo leczenie "spiepszyć". > Przed leczeniem nie miałam PETa aby ocenić stan wyjściowy. Na mocno zaawansowaną chorobę podano ABVD ale tylko 6 podań, bo później po dakarbazynie zaczęłam mieć straszne arytmie, kołatania serca i od niej odstąpiono. Tak więc leciało okrojone ABV. > Po 2 pełnych cyklach nie miałam dalej PETa, jedynie TK-a z racji regresji sięgających rzędu kilkudziesięciu % dalej wlewano słabą chemię. > Po 12 podaniach złapałam obustronne pochemiczne zapalenie płuc, generalnie bleomycyna rozwaliła mi płuca- tak więc zamiast 16 podań zakończono 12-stoma. > Po tym PET i brak całkowitej remisji metabolicznej- świcił nadobojczyk,śródpiersie i chyba jeden węzeł we wnęce płuc. > Zaserwowano mi tą płaszczową radioterapię dlatego też, że mam jeszcze jedną chorobę współistniejącą i u mnie chemia cały czas była pod znakiem zapytania. > Od chemii mineło półtora roku i niestety wznowa miejscowa w pachwinie de facto gdzie najwcześniej te węzły poznikały i PET też nic nie wykazywał, było po chemii czysto :/ i też wróciłam na "solarium" na 15 frakcji. > Leno teraz jest już dobrze. Radioterapii praktycznie nie odczułam, jedynie troche zmęczenie,ale to podobno normalnie. > Miałam 15 farkcji (30Gy) 5 i 15 MV a węzeł jest praktycznie niewyczuwalny ze 2-3mm i to musze go się dobrze namacać. > 23 stycznia mam kontrole a wcześniej 12 TK. > pzdr. cieputko :)
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź