Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: witam i przepraszam za obszerny post
Komentujesz wpis użytkownika
justek625
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 22:13, dnia 2014-05-14 justek625 napisał(-a): > hmm hematolog powiedziala, ze wydaje jej sie ze to toczen na 80%, reumatolog za to, ze wydaje jej sie, ze to nie toczen i powinnam jeszcze raz isc na do hematologa. > I tak latam od lekarza do lekarza. Chociaz nie mam wcale czasu na to. Co do objawow czy zanikaja jakies, boli mnie nerka od roku, i niedawno przestala bolec o dziwo, normalnie szok. Rok czasu ani jednej nocy nie przespalam bez bolu a tu nagle taka poprawa. O wizyte do urologa staralam sie rok!!! W koncu hematolog mnie skierowala i z tego czekania moze w koncu przestalo bolec, ta wizyte mialam na 12 maja. Pojechalam i przeniesli mi wiyte na czerwiec, wyslali mi list, ktory dostalam dzisiaj, 2 dni pozniej czyli kolejny dzien bezsensownie stracilam na jezdzenie. Mam objawy podobne do tocznia niedomykalnosc zastawki, mam rumien (nieduzy, probowalam to usunac laserem, ale poprawy nie widac, w sumie to nie jest duzy, wiec to zostawilam). Jak bylam u reumatologa to na klatce piersiowej mialam jakies czerwone plamy? mowilam, ze nie zauwazylam nawet tego. A ona do mnie ze moze to mam od dawna, dojechalam do domu i juz nic nie mialam. Ale ani razu nie mialam bolu stawow czy miesni. Nie mam suchych oczow, ani tego jakiegos tam objawu reymonda. W krwi nie mialam ds dna i tych innych tylko pozytywne te ana. Co do watroby to mam podwyzszona biribuline 23 (nie wiem jaka jest norma) na wynikach jest zaznaczone, ze jest podwyzszona. Wczesniej na pewno mialam w normie. No i wiadomo zmeczona jestem bardzo, budze sie rano, ciezko mi wstac i bardzo schudlam, ciagle mi przez to zimno, no ale wiadomo jak sie niewiele teraz ponad 40 kg wazy to co ma mnie grzac, zero tluszczu. > Hematolog powiedziala, ze te wezly takie wielkie sie wydaja bo bardzo chuda teraz jestem, za to reumatolog powiedziala, ze przeciez jeden jest wielki a drugi jest duzy, ale mniejszy od tego pierwszego i to co mowila jest bezsensu, bo inne wezly nie sa wyczuwalne, skoro by bylo tak jak tamta mowila to wszystkie powinny choc troche byc wyczuwalne, a nie czesc. > Wezly to czesto mnie swedza, ale patrzylam wyniki krwi i normy jakie sa to raczej wszystkie wyniki sa w normie i przy gornej granicy, wiec skoro to choroba krwi to powinno w krwi od razu cos wyjsc, tak sobie teraz pomyslalam. Jestem za granica i takiego czegos jak crp czy ob to tutaj nie widze nawet. Opcja wyjazdu do Polski teraz nie wchodzi nawet w gre niestety. > Mysle, ze tutaj jest podobnie jak w Polsce, nie postawia diagnozy toczen dopoki nie wyjda ds dna albo te ena cz cos tam, czyli wyniki z krwi nie potwierdza tocznia. Podobnie z powiedzmy ziarnica dopoki krew jest ok to tez zbywaja.,ze wszystko jest ok.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź