Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: witam i przepraszam za obszerny post
Komentujesz wpis użytkownika
madzia
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 15:52, dnia 2014-05-11 madzia napisał(-a): > > O 17:00, dnia 2014-05-11 justek625 napisał(-a): > > Witam > > Mam do was pytanie, prosze o odpowiedz. Prebywam obecnie za granica. W lato zauwazylam wezly chlonne karkowe bardzo powiekszone, w sumie jeden, naprawde bardzo go widac golym okiem, ale nic nie bolalo w grudniu to samo zwwrocilam uwage na te wezly. W lutym poszlam do lekarza (boli mnie nerka) i napomnkenelam o tych wezlach. Od razu mnie skierowal do szpitala. Poszlam do hematologa obejrzala kazala zrobic wyniki i przyjsc za dwa tygodnie. Mialam skan, na skanie ten pan co robil ledwo dotknal te wezly, na poczatku nie wiedzial nawet gdzie ma je szukac. hematolog wyczula, ze drugi tez jest powiekszony. I ten co mi skan robil mowil, ze to odczynowe i na pewno zniknal za dwa tygodnie (to bylo w marcu). Z krwi nic nie wyszlo oprocz Ana 160 swiecenie homogenne czy cos takiego i biribulina podwyzszona. Kazala mi isc do reumatologa. Bylam u reumatologa i ona powiedziala, ze nie wydaje jej sie , ze to jest toczen. Byla bardzo zdziwiona, ze hematolog tak to zostawila i powiediala, ze juz nie musze wiecej przychodzic bo krew jest ok dla niej. Na dodatek bardzo schudlam pokazalam zdjecia wczesniejsze, reumatolog spytala sie czy hematolog widziala te zdjecia, oczywiscie zapomnialam pokazac, waze nie wiele teraz ponad 40 kg. Poce sie czasami w nocy, ale nie jakos bardzo po prostu poce. Jestem bardzo zmeczona. Objawy tocznia i ziarnicy w sumie sa podobne. Te wezly to jeden wielki wrzod, duze zbite, pakiety itd nie bola. Widac je dokladnie bez dotykania na szyi. Dostalam na kolejne badania 10 tych probowek krwi mi pobrali i przeswietlenie klatki piersiowej zrobili. Mialam przyjsc za 5 tygodni, ale oczywiscie z braku miejsc mam przyjsc w polowie sierpnia. wyniki dostane tylko jak lekarza zobace. Dodatkowo zauwazylam teraz pod szczeka taka jakby sliwke no cos powiekszone nie wiem czy tam jest wezel, ale z jedenej strony pod szczeka to mam i to tez jest duze z tej samej strony co tamtego 'wielkiego wrzoda' mam. Czasami mi przeszkadza jak ziewam albo kaszle. Chcialabym sie spytac tylko o jedno tamten duzy wezel mnie czasami swedzi? Czy to dobrze, tzn. czy to moze wskazywac, ze jest wszystko ok. Ngdzie nie znalazlam na internecie nic o tym. Jezeli chodzi o swedzaca skore to mam tak, ze np jakas partia mnie swedzi skory drapie, pozniej patrze ze drapalam az do krwi i przestaje swedziec. > > > > > > > > Ale moje glowne pytanie jest czy to dobrze ze ten wezel mnie czasami swedzi. Prosze o odpowiedz i > > Pozdrawiam > a jak z uzebieniem ?nie masz problemów wszystkie zęby zdrowe? > Ja na Twoim miejscu bym wróciła do pl zabrała te wszystkie wyniki co tam robiłas i dzialala tutaj w polsce.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź