Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy to prawda że po mononukleozie można zachorować na zz ?
Komentujesz wpis użytkownika
Joasia
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 14:15, dnia 2014-05-06 Joasia napisał(-a): > > O 12:11, dnia 2014-05-06 Ankaaa napisał(-a): > > > > Dzięki za odpowiedź ale własnie jak to kontrolować bo nawet lekarz nie potrafi mi odpowiedzieć na to pytanie ? nawet po biopsji pani doktor która odczytywała wyniki powiedziała że powinnam zrobić tą biopsję gdzie indziej bo nawet węzeł wycięli mi nie ten co trzeba potem mówili że to mono chociaż nawet przez moment nie bolało mnie gardło ? a wynik miałam 0,34 dodatni a czytałam że przy mono to jest kilkakrotnie nawet dodatni a nie 0,34 sama już nie wiem może mam jakieś uczulenie że tak mnie wszystko swędzi > Ostatnio rozmawiałam o powiązaniu mono i zz z moim lekarzem. Powiedział mi coś, co mnie nieco uspokoiło - wirus mono ma 95% ludzi w wieku powyżej 30 lat. Większość nawet nie wie, że przechodziła mono. Są też badania wskazujące, że po mononukleozie zwiększa się ryzyko zachorowania na stwardnienie rozsiane. Nie dajmy się zwariować. To świństwo ma większość ludzi deptających po ziemi, a na ww choroby zachoruje garstka. I skoro mononukleoza jest taka popularna to w sumie szansa, że osoba z zz jej nie miała też statystycznie maleje.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź