Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Ziarnica czy nie jestem panikarą
Komentujesz wpis użytkownika
Klaudia
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 21:12, dnia 2014-04-28 Klaudia napisał(-a): > > O 21:38, dnia 2014-04-28 rodzynka napisał(-a): > > Jeśli o świąd idzie, to o podejrzeniach ZZ można mówić, jak wykluczysz inne dolegliwości typu alergia, czy choroby dermatologiczne. Byłaś u dermatologa? Robiłaś testy na alergię? Jest mnóstwo jednostek chorobowych, w których pojawia się świąd. Czasami są to poważne sprawy, a czasami błahostki typu nowy proszek do prania czy żel pod prysznic. > > > > Masz jakieś powiększone węzły chłonne? Jeśli chcesz, możesz dodatkowo zrobić rtg klatki piersiowej, bo jeśli nic nie wyszło na usg brzucha, to ewentualne powiększone węzły mogą być w śródpiersiu. A jeśli i to badanie wyjdzie ok, to zacznij od początku, czyli od wizyty u dermatologa, nie trzeba mieć nawet skierowania. > RTG było i wyszlo dobrze. USG węzłów też Ok. Węzły mam powiększone w pachwinach od zawsze (lekarz mówił że tam ma większość ludzi powiększone) i na szyj... Przesuwalne :) Ogólnie to nie korzystam z państwowej służby zdrowia bo to w 89% przypadków partacze i nieuki.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź