Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Czy konieczna wizyta u onkologa?
Komentujesz wpis użytkownika
Smutna73
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 02:19, dnia 2014-03-31 Smutna73 napisał(-a): > > O 00:16, dnia 2014-03-31 Hana napisał(-a): > > Witam serdecznie, na wstępię życzę wszystkim chorującym szybkiego powrotu do zdrowia! > > > > Kilka tygodni temu zaczęły się u mnie problemy ze świądem. Uogólnionym, bardzo dokuczliwym, szczególnie w nocy, po położeniu się do łóżka (potrafi być tak koszmarny, że nie jestem w stanie zmrużyć oka). W miejscach szczególnie swędzących dopiero po podrapaniu potrafi pojawić się pokrzywka lub ślad/ślady przypominające ugryzienie owada - biały, lekko wypukły. Pomagają mi typowe leki na alergię dostępne bez recepty, wapno nie. > > Nie mam spadku wagi, potów, osłabienia. Dobrze czuję się po alkoholu - gdy wypiję trochę więcej świąd w ogóle mija... > > Natomiast przez drapanie się wyczułam na szyi i karku małe grudki, nie wiem, czy to węzły chłonne. Jeden z tyłu, z prawej strony, jakieś 2 cm od kręgosłupa - płaski, ogrągły 2 z prawej strony, jakieś 2 cm pod uchem, niedaleko żuchwy oraz "kulkę", również z prawej strony, początkowo bolesną, teraz już nie, za samym uchem, na styku płatka ucha i szyi. Grudki nie są bolesne, mają maksymalnie 0,5 cm. > > Mam też wyczuwalny (nie wiem, jakiej wielkości, ale nie sądzę, by był większy od ziarna fasoli) węzeł pod lewą pachą. > > Przeczytałam w kilku miejscach o chorych leczących się bezskutecznie u alergologów/dermatologów, gdy podobne problemy były spowodowane zz, dlatego też pytam, czy Waszym zdaniem powinnam skonsultować się z onkologiem, czy mogę spokojnie iść do alergologa i się nie przemowa > Witaj Hana! Nie ma co zaraz panikowac ale nie zaszkodzi odwiedzic onkologa , bynajmniej bedziesz miala spokojna glowe.Niestety wiem co to sa za "swedziawki " bo ja sama mam ochote czasem zadrapac sie doslownie i nic nie pomaga.Juz nawet masc z kortizonem jakos nie dziala albo slabo.Kortizonu w tabletkach nie moge przyjmowac a jedynie to mi jeszcze pomagalo.Idz sie przebadaj bo lepiej zapobiegac niz leczyc.Pozdrawiam cieplutko i daj znac co i jak.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź