Witam,
Po 2,5 tygodnia czekania na wynik - zadzwonili !
Rozpoznanie histopatologiczne: Classical Hodgkin lymphoma-nodular sclerosis type ( CHL-NS )
B. Immunohistochemiczne:
CD30, CD15, PAX-5 ( +++ ) CD20: (-)
TO JEST CHLONIAK HODKINGA !
Naszczescie masz dobre rokowania co do stadium latwy do wyleczenia . Nastwa sie na walke a bedzie OK !
Powiem tak nastawiam sie na walke juz od jakichs 3 tygodni. Szczescie w nieszczesciu - dobrze trafilam. Jedyne co ciagle chodzi mi po glowie to: Gdzie sie leczyc ? Jestem z Legnicy i w sumie poradnie i szpital mam pod nosem..Sa w nim naprawde przemili uczynni lekarze, pielegniarki ktore mnie juz znaja i tak jak np dzisiaj weszlam tylnymi drzwiami do hematologa, bez kolejki do onkologa. Slyszalam duzo pozytywnych opinii od pacjentow odnosnie lekarzy. Z drugiej strony jest Wroclaw. Wieksze miasto wiecej specjalistow, mozliwosci, tylko ze zadnego nie znam, jest ich tylu ze nie wiem ktorego wybrac, a opinie na znanylekarz.pl przekonalam sie ze sa bardzo nierzetelne :( ... W sumie mam jeszcze okolo 2 tygodni na decyzje, bo czekam na PET,a .... ekhhhh ciagle czlowiek musi wybierac, podejmowac decyzje ...