Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Moja historia jest do dup... :(
Komentujesz wpis użytkownika
smutna73
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 10:45, dnia 2014-03-17 smutna73 napisał(-a): > > O 16:44, dnia 2014-03-04 Lily napisał(-a): > > Witam wszystkich, > > > > Możliwie krótko moja historia. > > > > 4 lata temu zdiagnozowano u mnie ziarnicę. Terapia wszystkimi dostępnymi chemioterapiami ledwo doprowadziła do częściowej remisji, której uwieńczeniem był autoprzeszczep. > > > > 2 lata w remisji, skończyły się nawrotem. W międzyczasie byłam w programie SGN i po odślepionej próbie okazało się, że było to placebo. Teraz jestem w trakcie brania Adcetrisu. Ze względu na stosunkowo słabe statystyki Adcetrisu w długotrwałym skutku remisji u pacjentów nawrotowych, proponuje się mi zredukowany przeszczep od dawcy. Lekarze są przekonani, że to jedyne właściwe wyjście, jeśli chce się wyleczyć trwale, a nie na chwilę. > > > > Kochani … staczam się w otchłań depresji. Nie wiem co mam z sobą zrobić. Przeczep jawi mi się jako tak kolosalne ryzyko … myślę codziennie o śmierci i tylko o tym, jaki wielki kłopot swoim odejściem przysporzę bliskim. Mam coraz mniejszą siłę na walkę. Zapewne częściowo przyczyniła się do tego mała ilość przypadków podobnych do mnie. Do tej pory nie znalazłam ani jednej osoby, która żyję po przeszczepie od dawcy i ma się dobrze. Nie wiem nawet po co to do Was pisze….może po prostu muszę wyrzucić z siebie… > ...a i jeszcze jedno.Tutaj gdzie mieszkam zyje mnostwo ludzi po takich przeszczepach i to duzo starszych ode mnie.Ja tez kiedys zastanawialam sie czy jest w ogole ktos kto mial drugi przeszczep od dawcy.Kiedys wsluchalam sie w historie choroby mezczyzny ktory mial podobna sytuacje do mojej.Byl tylko o jakies 15 lat starszy ode mnie .Ja wiem ze tutaj idzie sie wiele dowiedziec ale jakbys przeczytala moja historie to bys sie dowiedziala ze czytajac tutaj wszystko o ziarnicy doznalam szoku bo ja mialam wszystkie wspolczynniki zeby dawno nie zyc.Medycyna idzie do przodu i to co bylo straszne kiedys nie musi takie byc teraz.Glowa do gory...
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź