Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Moja historia jest do dup... :(
Komentujesz wpis użytkownika
smutna73
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 10:35, dnia 2014-03-17 smutna73 napisał(-a): > Lily wiem ze jest ciezko i nie bede Cie oklamywac ze jest latwo.Ja w sumie jestem po auto i po dwoch allo przeszczepach ...i zyje.Mam 41 lat i choruje od 11 lat.Ale przez te 11 lat zylam normalnie z malymi przerwami .Dla mnie zyc normalnie dzisiaj znaczy nie dbac o siebie bo tak wlasciwie bylo.Czlowiek jest taki ze jak sie dobrze czuje to zapomina o tym co przeszedl i to jest blad.Wracalam do starych nawykow ba a raczej nalogow.Palilam papierosy , pilam mnostwo kawy m.in.Wiem ze dzisiaj juz papierosa do ust nie wezme ale wczesniej dlugo nie palilam i jednak nalog zwyciezyl.Chcialam zyc normalnie ale to mialo krotkie nogi.Nie unikalam slonca gdyz uwielbialam cieple kraje .Po raz pierwszy tak naprawde staram sie zyc zdrowo.Tutaj lekarze nie mowili w ogole o sloncu jak lekarze polscy.Nigdy nie zwrocili mi na to uwagi wiec uwazalam ze nie robie nic zlego.Dopiero teraz uslyszalam ze nalezy przez conajmniej rok unikac slonca calkowicie a na pierwszych spacerach uciekalam do cienia bo akurat byla taka fala upalow.Do tej pory mnie ciagle cos lapie ale zyje i dalej walcze.U psychologa przez te 11 lat nie bylam ale wygadywalam sie tutaj a raczej wypisywalam Moj lekarz domowy powiedzial mi zebym duzo rozmawiala z bliskimi osobami bo na tym wlasnie polega spotkanie z psychologiem.Czasami sa te gorsze dni ale mam cel w zyciu , moim celem sa moje corki.Jakby mnie zabraklo co by z nimi sie stalo? Zostaly by praktycznie same i to mnie motywuje w tych gorszych chwilach.Ty pewnie tez masz jakies swoje bliskie osoby dla ktorych warto zyc.Przede wszystkim skup sie na pozytywnym mysleniu.Wiem ze jest to ciezkie ale mozliwe.Miej jakies plany na przyszlosc, nadzieje ...podswiadomosc jest bardzo wazna.Poprostu powtarzaj sobie ze bede zyc i bedzie wszystko ok tak czesto az w to uwierzysz.I dbaj o siebie ...Trzymaj sie cieplutko ...
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź