Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

moje objawy a ziarnica

Autor: GRzegorz 29 • 22.02.2014 20:18 • 23 odpowiedzi

mikee80

23.02.2014 23:34

Odpowiedz

O 13:51, dnia 2014-02-23 Jola napisał(-a):

O 10:40, dnia 2014-02-23 mikee80 napisał(-a):

Musisz najwyżej męczyć lekarzy o dalsze badania. Mój sąsiad mial 16lat jak wyskoczył mo jeden węzeł markowy i juz nie zniknął. On z tym nigdzie nie chodzil po lekarzach i zmar jak mial mial 29 lat. To był jakiś chloniak nie ziarniczy czy coś. W ostatnim roku zaczęły go bolec kości. Posypała się morfologia. I lekarz zamiast pobrać węzeł zrobił BAC. I wtedy zaatakowalo twarz i koniec. Ale ten jego węzeł od zawsze był twardy jak kamień.

a gdzie mu ten węzeł wyskoczył? Tyle lat i jedynym objawem był węzeł?

Jedyne co to miał slabe kości bo w dzieciństwie co mocniej upadł to reka zlamana. A poza tym żył jak kazdy. Zdrowo wyglądał. Wysportowany. Ten węzeł karkowy miał jakieś 14lat.

Asowa

24.02.2014 08:46

Odpowiedz

O 00:34, dnia 2014-02-24 mikee80 napisał(-a):

O 13:51, dnia 2014-02-23 Jola napisał(-a):

O 10:40, dnia 2014-02-23 mikee80 napisał(-a):

Musisz najwyżej męczyć lekarzy o dalsze badania. Mój sąsiad mial 16lat jak wyskoczył mo jeden węzeł markowy i juz nie zniknął. On z tym nigdzie nie chodzil po lekarzach i zmar jak mial mial 29 lat. To był jakiś chloniak nie ziarniczy czy coś. W ostatnim roku zaczęły go bolec kości. Posypała się morfologia. I lekarz zamiast pobrać węzeł zrobił BAC. I wtedy zaatakowalo twarz i koniec. Ale ten jego węzeł od zawsze był twardy jak kamień.

a gdzie mu ten węzeł wyskoczył? Tyle lat i jedynym objawem był węzeł?

Jedyne co to miał slabe kości bo w dzieciństwie co mocniej upadł to reka zlamana. A poza tym żył jak kazdy. Zdrowo wyglądał. Wysportowany. Ten węzeł karkowy miał jakieś 14lat.

Jak jaa lubię takie cudowne historie;)

Doskonała pożywka dla szukających na siłę chorób u siebię.

Raczej przyczyna śmierci była inna, chłoniak pewnie rozwinął się jako coś dodatkowego i był przysłowiową kropką nad i.

Z nieleczonym chłoniakiem nie,chodzi się tyle lat;)

mikee80

24.02.2014 09:33

Odpowiedz
Nie wiem jak to tam się u niego rozwijało. Lekarz jego rodzicom mówił ze genetyka i ze miał cos ze dzpikiem. Węzeł od początku był jak kamień. Nieprzesuwalny i tylko w tym jednym miejscu na karku. I ponoc był przerzutowy przez tyle lat. A pierwotnego nie zdążyli znaleźć.
no i też to ze zbagatelizowali to kiedyś lekarze a on też. Zresztą wtedy nie było tak powszechnie netu. Oczywiście to niema straszyć nikogo tylko zachęcić do pójścia na badania

Magda

24.02.2014 11:38

Odpowiedz

Z tego co piszesz, to nie masz ani objawów ziarnicy, ani badań wskazujących na nią. A jak węzły raz się zmniejszają, raz zwiększają itd. to są odczynowe.