GRzegorz 29
22.02.2014 20:18
czesc wszystkim nazywam sie Grzegorz mam 29 lat, dlugie miesiace poszukiwan doprowadzily mnie na ta strone :), zaczelo sie okolo 6 miesiecy temu, po przejazdzce na motorze i kapieli w zimnej wodzie:/, a mianowicie wyskoczyla mi na szyi niewielka gulka(bolaca w dotyku) moze 2 jedna blizej ucha(od malego pamietam jak za uchem mi wyskakiwala jednak niebolaca gulka za prawym uchem ktora zinkala i sie nzowu pojawiala, tlyko sie nia bawilem, w sumie ona zawsze tam jest tlyko ze czasami wieksza)poszeldem do laryngologa byl antbiotyk, byly rozne objawy po drodze typu mocnego przeziebienia, przewialo mnie ponownie, gulka wyskoczyla znowu ale z tylu glowy, zeszla tez po kilku dniach, pojawilo sie klucie w uszach i dziwne bole miedyz łopatkami wchodzace pod prawa pache czasami lewa(roznie bolalo)...wyszlo zapalenie zatok obocznych(chyba wyleczone) ale kolejny zimny kontakt w czaise biegania i klucie w uszach wrocilo i bole miedzy lopatkami, chwilowo ustapily, choc czuje male napiecie wokol szyi i pulsujacy mocno uklad pokarmowy az po pepek(to juz moze kwestia przewrazliwienia wkoncu trwa to 6 mieisecy), ale mam objaw bolu karku po wypiciu nieiwelkiej ilosci alkoholu, aczkolwiek bol ten jest spokojnie do zniesienia i trwa gora 3min. kiedy pije dalej nie ma go juz nigdy(aczkolwiek tą przypadlosc zauwazylem u siebie wiele lat temu,okolo 10, swedza mnie nogi ale tlyko po kapieli,az do mmentu ogrzania, nieiwem na co zwrocic uwage, jak ropzznac te powieksozne wezly chlonne.Szczerze mowiac zaniepokoil mnie ten objaw zwiazany z alkoholem, lecz jest mi on znany no naprawde dluuugo, juz jak podpijalem wino bedac maly go odczuwalem :),objawy typu klucie w uszach i bole miedzylopatkami probuje tez wytlumaczyc jakims zwyrodnieniem kregoslupa bo od niedawna posiadam poduszk orotpedyczna i sa jakby mniej odczuwalne.czy ziarnica moze sie rozwijac od kilkunastu lat?bez wiekszych objawow w tym okresie, przyjmijmy ze w wieku 15 lat odczulem 1 raz uczucie bolu karku po alkoholu teraz mam 29, prosze o jakies podpowiedzi , z gory dizkeuje i pozdrawiam.