Anetka, a jak wyglądało Twoje leczenie
ABVD + autoprzeszczep + radio = szybka remisja
i co konkretnie wpłynęło na staw?
lekarz mówi, że tak się dzieje w przypadku kiedy ktoś jest leczony sterydami a ja w sumie ich aż tyle nie dostałam żeby padł staw, no ale padł i trzeba to naprawić
Miałaś zajętą ziarnicą kość biodrową czy jakieś węzły?
miałam IVB stopień, zajęte węzły na szyji, klatce, brzuchu plus limfatyczne (stąd IVB)
Przyznam szczerze, że pierwsze słyszę o takim przypadku,
ja też ale podobno jestem trzecia :(
ale popytam mojego profa.
będę wdzięczna
Jakie masz objawy?
boli biodro niesamowicie podczas chodzenia - kuleję strasznie z bólu, ciężko wstać w nocy z łóżka do dziecka, o podbiegnięciu mogę pomarzyć, taj samo jak o założeniu obcasów, ograniczone ruchy tą nogą - zaczęło się w ciąży, po pierwszej połowie i byłam święcie przekonana że to ma związek z ciążą, że jak urodzi się maleństwo to ustąpią dolegliwości...a córeczka ma pol roku a ból jest. No i pet wykazał jakieś braki w głowie kości biodrowej... Szkoda mi ją zostawić i pójść na operację, ale chcąc wrócić do pracy to ile się napracuję kulawa? I tak myślę, że póki dziecko jeszcze nie chodzi to moze lepiej teraz to zrobic. Swiat sie wali jak pomysle ze nie mam jeszcze osoby ktora zajmie sie nią podczas kiedy ja bede niedołężna po operacji ale kiedy jak nie teraz? Aż przestane chodzić z bólu?
Kiedy się zaczęły? Zaraz po leczeniu czy po jakimś czasie?
Zaczęłam utykać dokładnie rok po zakończeniu radio.