Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Czy mam ziarnicę, według Was :) ?
Komentujesz wpis użytkownika
Martinus
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 12:41, dnia 2014-01-13 Martinus napisał(-a): > > O 13:37, dnia 2014-01-13 MaciekHisteryk napisał(-a): > > Witam Was bardzo serdecznie :) Mam 15lat, mam naturę hipochondryczną. Buszując po forach internetowych znalazłem chłoniaka , o nazwie ziarnica. Przeraziłem się, bo mam objawy takie jak : > > - Powiekszone wezly potyliczne > > - wyczuwalne wezly pachy > > - powiekszone podzuchwowe > > - powiekszone szyjne > > - temp codziennie 36.8-37.4 > > - osłabienie > > - świąd skóry, znośny > > I tu moje pytanie, czy takie objawy wystarczą, żeby stwierdzić, że to ziarnica? Dodam, ze jestem alergikiem, i po czesci swiad skory mozna tym wytlumaczyć. Jakie objawy musza być, żeby na 100% ją stwierdzić. Wystarczą 2-3 objawy ziarnicy, zeby sie zaczac martwic, czy muszą wystapic wszystkie, z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam > krótka piłka - idź z tym do swojego lekarza. Zdecyduje co robić dalej. Potem dopiero będą dalsze badania w tym USG węzłów i na samym końcu jak jest podejrzenie chłoniaka wówczas pobiera się cały węzeł do badania. To tyle. Nie ma innej drogi. Jeśli to Cię niepokoi to śmiało do lekarza
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź