Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Czy mam ziarnicę, według Was :) ?

Autor: MaciekHisteryk • 13.01.2014 12:37 • 3 odpowiedzi

MaciekHisteryk

13.01.2014 12:37

Odpowiedz
Witam Was bardzo serdecznie :) Mam 15lat, mam naturę hipochondryczną. Buszując po forach internetowych znalazłem chłoniaka , o nazwie ziarnica. Przeraziłem się, bo mam objawy takie jak :
- Powiekszone wezly potyliczne
- wyczuwalne wezly pachy
- powiekszone podzuchwowe
- powiekszone szyjne
- temp codziennie 36.8-37.4
- osłabienie
- świąd skóry, znośny
I tu moje pytanie, czy takie objawy wystarczą, żeby stwierdzić, że to ziarnica? Dodam, ze jestem alergikiem, i po czesci swiad skory mozna tym wytlumaczyć. Jakie objawy musza być, żeby na 100% ją stwierdzić. Wystarczą 2-3 objawy ziarnicy, zeby sie zaczac martwic, czy muszą wystapic wszystkie, z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam

Martinus

13.01.2014 12:41

Odpowiedz

O 13:37, dnia 2014-01-13 MaciekHisteryk napisał(-a):

Witam Was bardzo serdecznie :) Mam 15lat, mam naturę hipochondryczną. Buszując po forach internetowych znalazłem chłoniaka , o nazwie ziarnica. Przeraziłem się, bo mam objawy takie jak :

- wyczuwalne wezly pachy

- powiekszone szyjne

- osłabienie

- świąd skóry, znośny

I tu moje pytanie, czy takie objawy wystarczą, żeby stwierdzić, że to ziarnica? Dodam, ze jestem alergikiem, i po czesci swiad skory mozna tym wytlumaczyć. Jakie objawy musza być, żeby na 100% ją stwierdzić. Wystarczą 2-3 objawy ziarnicy, zeby sie zaczac martwic, czy muszą wystapic wszystkie, z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam

krótka piłka - idź z tym do swojego lekarza. Zdecyduje co robić dalej. Potem dopiero będą dalsze badania w tym USG węzłów i na samym końcu jak jest podejrzenie chłoniaka wówczas pobiera się cały węzeł do badania. To tyle. Nie ma innej drogi. Jeśli to Cię niepokoi to śmiało do lekarza

Asowa

13.01.2014 13:19

Odpowiedz

O 13:37, dnia 2014-01-13 MaciekHisteryk napisał(-a):

Witam Was bardzo serdecznie :) Mam 15lat, mam naturę hipochondryczną.

A robisz cos z tym? Byles u specjalisty? Hipohondria to powazna choroba, zacznij cos z nia robic zanim sie nasili i nie da ci normalnie zyc.

Buszując po forach internetowych znalazłem chłoniaka

Kolejne pytanie, po co buszujesz po takich stronach, lubisz sie nakrecac?

Rada jak wyzej, zacznij cos z tym robic.

o nazwie ziarnica.

Ziarnica to nie jedyny chloniak ;)

Przeraziłem się, bo mam objawy takie jak :

- wyczuwalne wezly pachy

- powiekszone szyjne

- osłabienie

- świąd skóry, znośny

Jak bardzo masz powiekszone te wezly? Jakiej sa wielkosci?

Dzisiaj bedziesz szukal u siebie objawowo ziarnicy a jutro innego nowotworu? Jestes bardzo mlody, nie marnuj zycia na takie rzeczy.

zombiradok

13.01.2014 14:40

Odpowiedz

Forum i inetrnet jak i inne strony to nie lekarz. Udaj sie do rodzinnego niech stwrdzi co dalej a ty WYLUZUJ