Ziarnica.pl
← Wróć do działu Przeszczep
Przeszczep

Abvd nie podziałała :(

Autor: zombiradok • 12.01.2014 04:56 • 135 odpowiedzi

gość

27.01.2014 15:34

Odpowiedz

O 10:02, dnia 2014-01-27 INES napisał(-a):

PET to wyjątkowo drogie badania.

Właśnie dostałem dane z ZIP-a.Z mojego leczenia (6(12) cykli ABVD plus radio 2x15 frakcji)

Jeżeli 4 tys za mój PET które wydał NFZ to dużo to ja się wypisuję z tego Państwa.

INES

28.01.2014 11:50

Odpowiedz
Wypiszmy sie razem!
I zapiszmy np. do Monako albo Szwecji ;)

Lena

28.01.2014 14:04

Odpowiedz

O 17:28, dnia 2014-01-21 INES napisał(-a):

łeeee ;)

ja miałam po 11 :)

Wyjściowo miałam suvy po 21, a po 2 cyklach 1,5 :)

zombiradok

28.01.2014 17:32

Odpowiedz
HEJKA MOI DRODZY ! JESTEM W SZITALU DO CZWARTKU. DOSTAJE SCHEMAT CHEMII DHAP 4 DNI CO 3 TYG NASTEPNA WIZYTA 17 LUTEGO POTEM 6 MARCA PET-CT JESLI BEDZIE JAKAS REMISJA TO HEMATOLOGIA I PLYTKI KRWI OBWODOWEJ ,JESLI JEJ NIE BEDZIE TO 10 MARCA DALSZY DHAP. JAKOS ZYJE OGOLNIE LEZE W WCO W CELU RZYGOTOWANIA ALE DOBRE JEST TO ZE MOJA LEKARKA jUSZCZAK KONTAKTUJE SIE Z MOJA LEKARKA MATUSZAK Z HEMATOLOGII Z SZAMARZEWSKIEGO .
nIE BARDZO WIEM JAK ZALOZYC PAMIETNIK.
JAK SIE CZUJE RAZ OK RAZ MASAKRA CZEGO SIE NIE ROBI BY ZYC JEDNAK :)

michal1302

28.01.2014 20:35

Odpowiedz

O 18:32, dnia 2014-01-28 Zombiradok napisał(-a):

JAK SIE CZUJE RAZ OK RAZ MASAKRA CZEGO SIE NIE ROBI BY ZYC JEDNAK :)

Oj to jest prawda. Choroba testuje nas niesamowicie. Człowiek tyle razy sobie myśli, że więcej już nie zniesie, ale chęć życia jest silniejsza.

Trzymaj się! :)

INES

29.01.2014 08:29

Odpowiedz
Przy DHAP uważaj na słuch.
Alarmuj lekarza, jeśli będziesz czuł świsty w uszach, szumienie, przytkanie.
Mi DHAP uszkodził słuch na stałe.

Leżysz w CO w Warszawie?

inolek

29.01.2014 23:24

Odpowiedz

hej! ja też jestem z poznania i sie leczę w wco na garbarach

inolek

29.01.2014 23:34

Odpowiedz

O 00:24, dnia 2014-01-30 inolek napisał(-a):

hej! ja też jestem z poznania i sie leczę w wco na garbarach

odkąd się dowiedziałąm że mam ziarnicę czerwiec 2013 to przeglądam tę stronką ale jeszcze nigdy nie miałam śmiałości nic napisać. 2 tygodnie temu miała peta i wyszło że mnie uleczyli 12 wlewami ABVD :D peta przed chemią miałam (II st.) ale wciąż się przedłużał termin wiec walczyłąm -codziennie chodziłam do rejestracji peta sie przypomnieć że jestem na cito. pani która tam pracuje juz miała mnie dość ale podziałało kiedy w końcu poszłam do mojego chemika (melerowicz) ze skargą ze miał być pet a przekładają wciąż na później i osobiście poszedł i mi załatwił na następny dzień. ogólnie nie moge narzekać na lekarzy z wco bo wszczyscy robili co mogli żeby mi pomóc i w szoku jestem że zostałeś tak potraktowany że choroba postępowała a nikt tego nie zauważył. Trzymam kciuki żeby było już tylko lepiej. Masz dzieciaki i żonę których nie możesz zostawić więc bądź twardy. Pozdrawiam

zombiradok

30.01.2014 18:08

Odpowiedz

hej wam jestem juz w domu wczoraj nie pisalem kryzys od nocy do wieczora . dzis juz troszke jem ale rozlegulowany jestem max. \\Pozdrawiam was serdecznie

Chojec

23.06.2014 23:43

Odpowiedz

O 09:53, dnia 2014-01-12 beata79 napisał(-a):

W jakim mieście się leczysz? Moim zdaniem powinieneś się udać do dobrego hematologa. Nie ma co lekceważyć choroby, a odpowiednie prowadzenie leczenia to podstawa. Mnie też niestety leczono 2 lata bez większych rezultatów...a jak zmieniłam lekarza, to się okazało, że brak powodzenia w leczeniu był związany ze złą diagnozą...po ponownym przebadaniu wyciętych węzłów stwierdzono rzadko występującą postać ziarnicy posiadającej cechy wspólne z chłoniakiem DLBCL. Po dwóch latach przeszłam kolejne chemie i autoprzeszczep, po którym doczekałam się upragnionej remisji.

W Twoim leczeniu nie podoba mi się fakt, że nie miałeś kontrolnych TK lub PET po następujących po sobie cyklach ABVD. Pierwsze słyszę aby stwierdzać remisję badaniem USG??? Gdybyś miał właściwie badania kontrolne, nie kontynuowano by kolejnych podań ABVD skoro okazały się kompletnie nieskuteczne.

Teraz nie ma na co czekać tylko dobrać odpowiednią mega chemię i dać się przeszczepić.

Beata79

23.06.2014 23:53

Odpowiedz

O 20:27, dnia 2014-01-12 beata79 napisał(-a):

O 11:17, dnia 2014-01-12 Zombiradok napisał(-a):

O 09:53, dnia 2014-01-12 beata79 napisał(-a):

W jakim mieście się leczysz? Moim zdaniem powinieneś się udać do dobrego hematologa. Nie ma co lekceważyć choroby, a odpowiednie prowadzenie leczenia to podstawa. Mnie też niestety leczono 2 lata bez większych rezultatów...a jak zmieniłam lekarza, to się okazało, że brak powodzenia w leczeniu był związany ze złą diagnozą...po ponownym przebadaniu wyciętych węzłów stwierdzono rzadko występującą postać ziarnicy posiadającej cechy wspólne z chłoniakiem DLBCL. Po dwóch latach przeszłam kolejne chemie i autoprzeszczep, po którym doczekałam się upragnionej remisji.

W Twoim leczeniu nie podoba mi się fakt, że nie miałeś kontrolnych TK lub PET po następujących po sobie cyklach ABVD. Pierwsze słyszę aby stwierdzać remisję badaniem USG??? Gdybyś miał właściwie badania kontrolne, nie kontynuowano by kolejnych podań ABVD skoro okazały się kompletnie nieskuteczne.

Hej lecze sie w wco poznan garbary pet mialem robiony dopiero pierwszy raz wczesniejsze badania to rt klatki piersiowej ,usg , biopsia cienko iglowa guza nad obojczykiem,pobor wezla na chirurgii jednego dnia ,pobor szpiku. Podczas chemi trzy razy usg . Tak jak pisalem w dniu pierwzego wlewu drugi stopien tak stwierdzono, piatek odbieram wynik a tu czwarty . Teraz mam wrazenie jakbym juz nie mial na nic czasu choc go mam . Czy ta hemia przed przeszczepem niszczy chloniaka ,czy przed ta chemia moze czekac mnie inna niz aplazja szpiku?

w jaki sposób w takim razie ustalono 2 stopień Twojej ZZ? Po badaniu rtg i usg? Przecież to absurdalne...albo ja tu czegoś nie rozumiem... Aby ustalić stopień potrzebny TK lub PET przed leczeniem.

ZACIKAWIL MNIE BARDZO TWÓJ TYP ZIARNICY- jaki to był. Wiem ze są 4 klsyczne i jeden niklasyczy i jego wlasnie sie lecze innymi schematami. Możesz cos wiecej mi napisać w tym temacie jak to u Ciebie wyglądało ???

beata79

24.06.2014 09:33

Odpowiedz

ZACIKAWIL MNIE BARDZO TWÓJ TYP ZIARNICY- jaki to był. Wiem ze są 4 klsyczne i jeden niklasyczy i jego wlasnie sie lecze innymi schematami. Możesz cos wiecej mi napisać w tym temacie jak to u Ciebie wyglądało ???

Ktoś powyżej użył mojego nicka... domyślam się, że chciał zadać mi pytanie... chyba, że się mylę i to pytanie nie do mnie... ale odpowiadam:

zdiagnozowany u mnie w połowie leczenia typ chłoniaka to (na początku diagnozowano typowe ZZ, dopiero po ponownym zbadaniu wyciętych węzłów przez innego histopatologa, diagnoza okazała się inna ):

Chłoniak z komórek B, nieklasyfikowany, z cechami pośrednimi pomiędzy chłoniakiem rozlanym

z dużych komórek B a klasycznym chłoniakiem Hodgkina

aneta

11.08.2014 19:21

Odpowiedz

Zombi , co u Ciebie?

izum90

14.08.2014 16:03

Odpowiedz

Odswieze....

Zombi co tam z toba ?? Mam nadzieje ze to tylko kotlety!

Przesylam pozytywna energie !! ;))

lola

16.08.2014 12:27

Odpowiedz
podbijam temat!
Zombi odbiór!

marta91

18.08.2014 17:44

Odpowiedz

Zombi, czekamy na wieści :)

lola

21.08.2014 09:04

Odpowiedz

zaczynam się martwić.

Asowa

21.08.2014 10:49

Odpowiedz

O 11:04, dnia 2014-08-21 lola napisał(-a):

zaczynam się martwić.

Takie milczenie nie jest do niego podobne ;(

marta91

21.08.2014 16:28

Odpowiedz

O 12:49, dnia 2014-08-21 Asowa napisał(-a):

zaczynam się martwić.

Takie milczenie nie jest do niego podobne ;(

Nikt nie ma z nim kontaktu prywatnie ?

Eli

22.08.2014 04:44

Odpowiedz

zaczynam się martwić.

Zombi jest w szpitalu na przeszczepie. Napisze na forum jak będzie się czuł lepiej. Na razie padł mi laptop i odbiera tylko maile.