Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Długotrwale powiększone węzły chłonne
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 23:07, dnia 2014-01-17 Magda napisał(-a): > > Nie rozumiem postępowania lekarzy. Masz od dłuższego czasu powiększone węzły. Dlaczego nie wysłali Ciebie na USG tych węzłów, tylko na USG brzucha? Dziwne postępowanie. > > Od lekarza oczekiwałabym, że na początek da skierowanie na krew + USG szyi i okolic. Następnie w zależności co by wykazały te badania : > > - jeśli węzły wyszły podejrzane, kieruje na ich wycięcie > > - jeśli prawidłowe to szuka po kolei innych przyczyn bakteryjnych, wirusowych, alergicznych itd. > > A Ciebie bez potrzeby wysyłają od lekarza do lekarza, robią badania na chybił-trafił, a Ty się tylko niepotrzebnie męczysz. > Na USG szyi też mnie skierował, tyle że jeszcze nie miałam, bo USG brzucha - kolejka 2 dni - USG węzłów tylko w przychodni gdzie dostałam skierowanie - czekanie do 27 stycznia a to i tak tylko dlatego ze 27 mam wizyte u tego lekarza, inaczej mialabym dopiero na połowe lutego. Także wyników USG wezlow nie mam bo jeszcze nie mialam tego badania. W poniedzialek pojde do poradni chirurgii onkologicznej, tam podejrzewam bez patyczkowania się pobiorą mi węzeł do badania. > Co do alergii - jestem alergiczką, ale sezonową. Węzły chłonne od września regularnie się powiększają, a w grudniu wyczułam właśnie ten guzek pod węzłem potylicznym prawym. Co sądzicie o tym, że są one powiększone niesymetrycznie (głównie po prawej stronie)? I że wszystkie są miękkie i przesuwalne, a zauszne twarde i nieprzesuwalne? I o tym guzku pod węzłem prawym potylicznym? > Ale będę się z siebie śmiała i będzie mi głupio, jak się okaże że ja tu tylu lekarzy poruszam, a okazałoby się, że to alergia. Ale bardzo wątpię, dermatolog też wykluczyła alergię. Przynajmniej ''na oko'' i badaniem tym specjalnym szkiełkiem, bo żadnych wymazów ze skóry nie zleciła.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź