Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Długotrwale powiększone węzły chłonne
Komentujesz wpis użytkownika
Syringa
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 21:35, dnia 2014-01-17 Syringa napisał(-a): > > Hej :). > > > > Byłam na USG brzucha i RTG klatki piersiowej - nic nie wykazały. Badania kału też nie. Zostałam skierowana na CITO do lekarza chorób pasożytniczych (bardzo chamski i wredny, nie będę się zagłębiać) i dał mi na USG węzłów szyi i morfologie z rozmazem, OB, CRP i próby wątrobowe. Nie chciał spojrzeć na wyniki z grudnia i początku stycznia, i skierował na to samo, co wcześniej lekarka rodzinna. > Nie rozumiem postępowania lekarzy. Masz od dłuższego czasu powiększone węzły. Dlaczego nie wysłali Ciebie na USG tych węzłów, tylko na USG brzucha? Dziwne postępowanie. > Od lekarza oczekiwałabym, że na początek da skierowanie na krew + USG szyi i okolic. Następnie w zależności co by wykazały te badania : > - jeśli węzły wyszły podejrzane, kieruje na ich wycięcie > - jeśli prawidłowe to szuka po kolei innych przyczyn bakteryjnych, wirusowych, alergicznych itd. > A Ciebie bez potrzeby wysyłają od lekarza do lekarza, robią badania na chybił-trafił, a Ty się tylko niepotrzebnie męczysz.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź