Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Długotrwale powiększone węzły chłonne
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 18:58, dnia 2014-01-17 Magda napisał(-a): > > O 12:07, dnia 2014-01-17 dziubas napisał(-a): > > Magda, co u Ciebie? > Hej :). > Byłam na USG brzucha i RTG klatki piersiowej - nic nie wykazały. Badania kału też nie. Zostałam skierowana na CITO do lekarza chorób pasożytniczych (bardzo chamski i wredny, nie będę się zagłębiać) i dał mi na USG węzłów szyi i morfologie z rozmazem, OB, CRP i próby wątrobowe. Nie chciał spojrzeć na wyniki z grudnia i początku stycznia, i skierował na to samo, co wcześniej lekarka rodzinna. > Dziś zadzwoniłam do ośrodka onkologii na Garbarach w Poznaniu i tam babka powiedziała, że już dawno i teraz to czym prędzej muszę mieć biopsję całego węzła (powiedziałam jej o objawach i badaniach), więc zadzwoniłam do przychodni gdzie mam lekarke rodzinną i dostałam skierowanie dzisiaj do chirurga onkologa, ale bez CITO, więc będę musiała pewnie poczekać z miesiąc :/. > W poniedziałek jadę się zapisać, bo dziś było za późno. Jeśli dadzą mi jakiś daleki termin to pewnie wezmę pod uwagę biopsję węzła prywatnie. Tylko właśnie nie wiem... ile to kosztuje? i czy można prywatnie cały węzeł? bo wszędzie w cennikach widzę tylko biopsję grubo i cienkoigłową, ale biopsję całego węzła nie znalazłam. Widziałam, że na Garbarach właśnie w tym szpitalu prywatnie biopsja kosztuje 60 zł, cienkoigłowa i jeszcze jakaś, ale biopsji całego węzła nie znalazłam. > Cały czas niepokoją mnie te powiększone węzły, niesymetrycznie (prawie wszystkie po prawej stronie), guzek pod węzłem potylicznym, który zrasta się z tym węzłem, już się prawie zrosły i bardzo uciążliwe poty nocne, muszę co noc zmieniać ubranie jak się obudzę. Świąd szyi i powiek ustał, bo stosuję krem sterydowy od dermatologa. Głowa nadal swędzi tak, że drapię się do krwi. No i węzeł zauszny prawy, jako jedyny jest bardzo twardy i nieprzesuwalny, inne są miękkie i przesuwalne, nawet ten ''guzek''. > Zastanawiałam się czy na próbę nie napić się alkoholu i zobaczyć, czy węzły bolą. Bo podobno przy ziarnicy bolą po alkoholu. Ja jestem totalną abstynentką, nigdy nie piłam, nielicząc kilku łyczków na spróbę, więc będzie to dla mnie ciężkie, ale gdyby to mogło dodać jakiejś pewności, to zrobię to. Tylko czy to ma sens i jeśli tak, to jaki alkohol? > Dzięki, że pytasz w ogóle co u mnie :). To miłe.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź