Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Długotrwale powiększone węzły chłonne
Komentujesz wpis użytkownika
Asowa
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 12:55, dnia 2014-01-09 Asowa napisał(-a): > > O 22:02, dnia 2014-01-08 Magda napisał(-a): > > Odebralam dzis wyniki badan krwi i bylam u lekarza rodzinnego. Limfocytów atypowych juz nie ma, ale jest duuuuuzy nadmiar granulocytów kwasochlonnych (eozynofili). W grudniu było 8% (norma to 5), a teraz mam 18%. Do tego niedobór monocytów (o 1 % za mało) i granulocytów segmentowanych nadal 42 gdzie norme oznaczono od 45, w grudniu tez bylo 42. Granulocytów pałeczkowatych tym razem w ogóle nie oznaczyli, nie wiem czemu. Troszke wzrosły mi leukocyty do 9,8 gdzie norme oznaczyli na 10 (w grudniu mialam 9,1 lub 9,2 nie pamietam, a we wrzesniu 6,1). Lekarka dała mi teraz skierowanie na 3x badanie na pasożyty (kału). Chciala dac skierowanie na USG brzucha, ale jak sobie przypomniala ze mialam w kwietniu to odmówiła, chociaz powiedzialam ze w kwietniu było ok, teraz nie jest... kazała czekać do jutra z tym co powie endokrynolog i dermatolog bo jutro do obu ide, akurat udalo mi sie tak zapisac na jeden dzien godzina po godzinie, i dobrze bo przynajmniej tylko jeden dzien na uczelni stracę. Moja > lekarka chciala tez mnie wyslac na jakies centrum chorób na Garbarach w Poznaniu, ale potem znów dodała ze poczekamy jeszcze co z tym kałem i co powie dermatolog i endokrynolog. Czy do takiego centrum długo sie czeka? Wiem ze dermatolog moze skierowac na wycinek > skóry. I o to poprosze. Ale czy moze skierowac na biopsje wezła? Moja lekarka dzis mi powiedziala ze to na pewno nie nowotwor ale po czym mogła tak stwierdzic? Raczej chciala mnie uspokoic tylko ze na mnie to nie działa, póki nie mam dowodu. Wykluczyła tez mononukleoze ale nie wiem dlaczego, za to powiedziała o toksoplazmozie i czymśtam jeszcze... Zastanawialam sie nad sarkoidozą bo mam kaszel od czasu do czasu. Poza tym nad tularemią bo w maju i czerwcu miałam zajęcia terenowe (studiuje biologie) i byłam strasznie pogryziona przez pełno komarów i innych muchówek. Jakieś rady? Proszę :(. > Pdnosze wrazenie ze za wszelka cene chcesz byc chora na nowotwor. > Na jaakiej podstawie lekarka wie, ze to nie to? Na ppdstawie tej morfologii, czepiasz sie szczegolow, ktore nie maja znaczenia. > I nakrecasz sie sama, doszukujesz sie w swoim organizmie wszelkich sygnalow powaznej choroby. Zrob wszystkie badania, ktore zlecil lekarz, poczekaj na wyniki i zobacz co dalej. > Nie nakrecaj sie i nie panikuj;)
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź