Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Długotrwale powiększone węzły chłonne
Komentujesz wpis użytkownika
dziubas
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 19:12, dnia 2014-01-06 dziubas napisał(-a): > Magda, skąd mozesz wiedzieć, że Twoje węzły mają 1 czy 2cm???Bez USG nie jestes w stanie tego racjonalnie określić. Nawet duże węzły mogą być odczynowe, w organizmie może toczyć się jakiś proces zapalny i od tego węzły się powiększają. Węzeł uważa się za powiększony jeśli jego OŚ KRÓTKA wynosi więcej niż 1cm. > Twoje posty są BARDDZO szczegółowe. Zwracasz uwagę na wszystkie możliwe sygnały jakie wysyła Twój organizm. Węzły powiększone symetrycznie raczej nie są węzłami onkologicznymi. Piszesz o chorobach skóy głowy iAZS. Węzły potyliczne przy słuchej skórze głowy i łojotokwym zapaleniu skóry głowy,AZS na skóze głowy czy łuszczycy to rzecz normalna. Te węzły jak również zamałżowinowe naprawdę rzadko są wynikiem procesu rozrostowego. MOże nosisz kolczyki?moze to one są odpowiedzialne za powięszone węzły zamałżowinowe? > Ja mam powięszonych mnóstwo węzłów (szyjne, pachowe)miałam też zamałżowinowe, teraz wyskoczył mi potyliczny (mam łuszczycę skóry głowy i teraz mam akurat fazę ostrą), miałam powiększony węzeł nadobojczykowy lewy (piszę miałam bo się zmniejszył). Jestem pod opieką onkologa. Miałam skierowanie na usnięcie węzła w nadobojczu, ale ze względu na to, zę się wchłonął zabieg odwołałam. > Nie zakąłdaj odrazu ze masz chłoniaka.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź