Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Kilka szybkich pytań + prośba o radę
Komentujesz wpis użytkownika
Asowa
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 19:49, dnia 2013-10-20 Asowa napisał(-a): > > O 20:22, dnia 2013-10-20 lag napisał(-a): > > Przepraszam, powyższy post jest niepełny, bo coś wcisnąłem i się sam zatwierdził. Zatem, żeby nie przedłużać moje pytania: > > > > 1. Czy biopsja węzła powinna dotyczyć węzła, który boli czy wszystko jedno jakiego (np. węzły w okolicy żuchwy mnie nie bolą, ale na przykład te pod prawą pachą tak). Tak jak napisałem wcześniej najbardziej mnie bolą węzły w pachwinach. Czy z takich miejsc lekarz również może pobrać taki węzeł do badania? > > > > 2. Jak wygląda skierowanie na taką biopsje? Kto je wydaje - onkolog? Czy wystarczy internista? > > > > 3. Czy można prywatnie pobrać taki węzeł do badania? Jeśli tak to czy ktoś sie orientuje czy koszty są duże? > > > > 4. Czy stale bolący węzeł może oznaczać, że jest martwy - czy martwe węzły chłonne można rozpoznać w USG? > > > > Na razie tyle, będę wdzięczny za wszelkie porady > A robiłeś badanie USG tych wszystkich węzłów? > To badanie już sporo powinno powiedzieć o stanie węzłów. > Potem ewentualnie myśl co dalej, na pewno odpuść sobie biopsję cienkoigłową.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź