Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

przygnębiona

Autor: Avo • 17.10.2013 09:55 • 22 odpowiedzi

Avo

25.07.2014 20:53

Odpowiedz

O 18:55, dnia 2014-01-02 Avo napisał(-a):

wątroba ok, usg brzucha nowe ok, leki na alergię nie pomagają na świąd...czasem mi duszno, ale mam chora tarczyce i arytmię, więc w sumei tak mam od 5 lat,ze czasem mi duszno.

Teraz od miesiąca mam duszności, jakby tlenu nie było w pokoju- trwa to okolo 3-4 godzin dziennie, męczę sie szybko także... Kolejne morfologie ok, ob, crp ok, wezly w usg w maju takie same jak w grudniu, w lipcu sie zmniejszyły, nad obojczykiem wyczuwam cos- wezel wielkosci kulki od kolorowej szpilki.... Ja zwariuje serio, mam skierowanie na kolejne rtg, echo i usg brzucha.... Jak u Was tglądały duszności?były przez cały dzień? Wysilkowe czy spoczynkowe? Jakby tlenu nie bylo czy ciezar na klatce piersiowej? Ja juz sama nie wiem czy to ziarnica czy nerwica.... Chociaz mozna miec jedno i drugie, bo nerwica nie wyklucza ziarnicy....

justek625

26.07.2014 18:25

Odpowiedz

Uczucie ciężkości na klatce piersiowej może być od serca, też to miałam, teraz się pogorszyło, ale to dluga historia... w środę będę miała badanie serca. Ja nie mam stwierdzonego chloniaka ciągle jestem trakcie badan teraz już 5 lekarzy rowniczesnie mnie bada w tym kardiolog, ale wiesz tutaj (UK )lekarze ciągle mnie pytali czy ktoś w rodzinie miał raka, a jak jest u Ciebie. Jeżeli nie masz, ze tak to określę "historii" nowotworowej i badania ok, to chyba wszystko jest ok. U mnie niestety jest gorzej babcia i prababcia zmarły na raka, mam chorobę auto, celiakie, teraz juz3 węzły powiększone i wagę 40 kg juz, ale dalej woerze, ze wszystko będzie ok:)

Avo

27.07.2014 12:43

Odpowiedz

O 20:25, dnia 2014-07-26 justek625 napisał(-a):

Uczucie ciężkości na klatce piersiowej może być od serca, też to miałam, teraz się pogorszyło, ale to dluga historia... w środę będę miała badanie serca. Ja nie mam stwierdzonego chloniaka ciągle jestem trakcie badan teraz już 5 lekarzy rowniczesnie mnie bada w tym kardiolog, ale wiesz tutaj (UK )lekarze ciągle mnie pytali czy ktoś w rodzinie miał raka, a jak jest u Ciebie. Jeżeli nie masz, ze tak to określę "historii" nowotworowej i badania ok, to chyba wszystko jest ok. U mnie niestety jest gorzej babcia i prababcia zmarły na raka, mam chorobę auto, celiakie, teraz juz3 węzły powiększone i wagę 40 kg juz, ale dalej woerze, ze wszystko będzie ok:)

U mnie mama miala raka piersi 10 lat temu- żyje. Mam hasimoto.... Ja nie mam ciężaru na klatce tylko uczucie jakby tlenu w powietrzu nie było i szybciej się męczę,ale nie dysze wtedy tylko po prostu czuje wieksze zmeczenie w miesniach, jestem slabsza i to nie jest wina upałów.... Stwuerdzono też za mało ferrytyny- mam nadzieje, ze od tego sie czuje zle... A wezlow na szyji mam wiele, no i przy obojczyku to ziarenko ryzu malego....