Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: powiększone węzły chłonne- co dalej ?
Komentujesz wpis użytkownika
papiaxxxx
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 08:48, dnia 2013-09-18 papiaxxxx napisał(-a): > > O 14:36, dnia 2013-09-17 Martinus napisał(-a): > > > O 15:59, dnia 2013-09-16 papiaxxxx napisał(-a): > > > > O 15:55, dnia 2013-09-16 papiaxxxx napisał(-a): > > > > Hej :) wiem, zrobię, ale muszę wyjść najpierw z przeziębienia ( w sumie to prawie go już nie ma, i mogę go określić jako "przeziębionko" :D ). Tak miałam toksoplazmozę, ale to było rok temu. A te węzły po prostu takie zostały po przeziębieniu... Ten, którego mam od roku nie urósł. Nie martwiłabym się tym, ale one zmieniają swoją wielkość. Staram się ich nie macać ( czasem z marnym skutkiem ). Co do zmieniania wielkości, to może wyjaśnię - rano są twardsze i trochę większe, ale nadal przesuwalne. A wieczorem są mniejsze, miększe. Co do temperatury- mam 37,1 cyklicznie, w okolicy menstruacji, więc chyba normalka. > > > > Co do hipochondrii. Może i nią jestem, czasem po raz setny szukam informacji o ZZ itp. itd. na internecie, czasem nie śpię w nocy z tego powodu. Ale gdyby ktoś zobaczył blasty w rozmazie krwi, to tez by tak reagował. Wiem, że są bardziej kojarzone z białaczką. > > > > > > Cos mi się zepsuło, wiec skończe- na moje szczęście, lekarz dał mi skierowanie na morfologię z rozmazem ręcznym, i tam nie było blastów. A tą, gdzie blasty sie znalazły robiłam prywatnie była z rozmazem automatycznym. > > > > > > Mam pytanie. Na USG węzłow mam isc do normalnej pracowni USG, tak? > > > > Tak jest. Prywatnie rzecz jasna. Nie wiem czy tak jest wszędzie, ale u mnie nie daje lekarz pierwszego kontaktu skierowana na zrobienie usg węzłów chłonnych. Podobno nie może. Dlatego poszedłem do prywatnego gabinetu, zapłaciłem i po sprawie. Inaczej w tym kraju nie da się niczego zorganizować > Bo nie wiedziałam czy to się idzie do Radiologa, czy jak :P akurat mój rodzinny ma w swoim gabinecie USG, ale te węzły, by musiały być chyba wielkości mandarynki żeby je zrobił tak od siebie. Prosić się nie będę :P
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź