Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: powiększone węzły chłonne- co dalej ?
Komentujesz wpis użytkownika
Joasia
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 09:05, dnia 2013-09-16 Joasia napisał(-a): > > O 11:03, dnia 2013-09-16 Martinus napisał(-a): > > > Dzięki wielkie ;) tzn. nie wiem jeszcze czy jest więcej węzłów w pakiecie, i czy ten jest ( tak raczej bez badań obrazowych tego nie stwierdzę :D ) miałam dużo badań, ale rok temu- usg jamy brzusznej, próby wątrobowe, tsh, pierwiastki, ob, crp, toksoplazmoza, hiv. Tylko tokso wyszła źle. W tym roku jedynie dwie morfologie z rozmazem, crp, mononukleoza ( wątpliwy wynik... ). Morfologia już nie taka idealna- neut za mało, za dużo limfocytów... Ponadto od roku zmieniło się tyle, że oprócz węzła karkowego ( bo on był pierwszy ) mam co najmniej dwa szyjne ( od kilku miesięcy, zostały po przeziębieniu ). I tak naprawdę, to od roku żyje w strachu, a słowa lekarzy " Pani ma 19 lat, studia a nie choroby " już mnie dobijają ;) również pozdrawiam :) > > > > toksoplazmoza wyszła źle, czyli mam rozumieć, że chorowałaś na nią? Ja miałem za dużo neutrocytów a za mało limfo. Czyli całkiem odwrotnie niż u Ciebie. Sama piszesz, że szyjne zostały po przeziębieniu, więc nie masz czym się przejmować. One w końcu zwłóknieją. Lekarze szczególnie pierwszego kontaktu mogą mieć mylny obraz choroby. Może warto powtórzyć usg węzłów z jamą brzuszną włącznie? > Martinus, nie widzę Twoich wcześniejszych postów - miałeś diagnozowaną zz?
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź