Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Czy to może być ziarnica/chłoniak ?
Komentujesz wpis użytkownika
Nikamo
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 14:58, dnia 2013-08-07 Nikamo napisał(-a): > > O 16:39, dnia 2013-08-07 Remek napisał(-a): > > Odpowiadając na pytania : > > Z temperatura to pewnie jestem przewrażliwiony ale taka 37-37,1 utrzymuje mi się już od listopada a wtedy zaczely się moje problemy zdrowotne. Zaraz napisze o co chodzi. > > Zęby lecze i są ubytki to fakt ale to takie malutkie dziurki które systematycznie „naprawiam” > > Odnosnie wielkości wezlow wiem , ze ponad 2cm to powod do niepokoju. > > Tutaj dochodze do najważniejszej kwesti czyli kwesti badan. W listopadzie tak jak mowilem zaczelem mieć bole w klatce. Stwierdzono nerwobóle. Jednak w styczniu zacząłem pluć krwią a to już poważny objaw. Od razu szpital. RTG , tomografia komputerowa oraz bronchoskopia. W plucach wykazano , ze jest czysto (nie ma raka) nawet biopsja tez była robiona. Okazalo się , ze krew raczej z pluc nie pochodzi.Zrobiono tez gasroskopie – czysto. Potem było 3 laryngologow , ze to sluzowka sucha i peka . Przeleczono antybiotykami a ja plułem krwia kolejne 3 miesiace. WKoncu poszedłem jeszcze raz do płucnika bo bardzo mnie to niepokoilo. Zrobilem kolejna tomografie pluc tym razem hrct by wykluczyć chorobę srodmiaszowa pluc. No i tam na szczęście czysto. Potem było jeszcze przy tym wszystkim to usg . Także jestem ogolnie przepadany z góry na dol ale z każdym dniem czuje się coraz słabiej , nie mam na nic sil. No i najważniejsze od . 2-3 miesiecy moje kriwoplucie ustapilo. > > No i teraz tak. Aktywnosc fizyczna. Sport to jest to co kocham i robilem na bieżąco! Dodam , ze jestem po studiach wychowania fizycznego wiec zawsze wszędzie mnie było pelno jeśli chodzi o sport. Dlatego niepokoi mnie to , ze nie mam teraz kompletnie na nic sil. Wysilek sprawia mi przejście 300m – jestem caly mokusienki. Fakt spore waze bo około 105kg ale nie jest to sam tłuszcz bo tak jak mowilem dużo sportu uprawiałem przed tym wszystkim . Od listopada przytyłem 10kg bo praktycznie nic nie moglem robic jak pojawilo się krwioplucie a poza tym nie miałem na nic sil. Jednak mowiac ze się poce nie mam na myśli ze pobiegnę i jestem mokry ale np. sytuaca z tamtego tygodnia: > > Wstaje rano , jem sniadanie, siadam przed komputerem w chłodnym pomieszczeniu i zaczynam się pocic! (3 podkoszulki do przebrania) > > Nie mowie ze mam chloniaka ale skojrzylem pewne objawy i trochę mnie o niepokoi a wiem , ze ta choroba jest podstepna. Wierzcie mi , ze dla osoby która zyla sportem teraz ciężko pojac , ze mecze się po paru minutach bez powodu. Przyczyny kardiologiczne i tarczycowe tez już przebadane. Niby książkowo zdrowy a codzien coraz słabszy… no i w miedzy czasie wezly się pojawily powiększone , które wg laryngolog sa twarde no ale usg patologii nie wykazalo. > > > > Warto się skonsultować z onkologiem? > Skoro byłeś już u tylu specjalistów, a nadal masz wątpliwości i odczuwasz niepokój to jeden lekarz więcej nie zaszkodzi, a może się uspokoisz?
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź