Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: jeszcze tylko Hashimoto, czy już coś więcej?
Komentujesz wpis użytkownika
dziubas
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 08:24, dnia 2014-01-30 dziubas napisał(-a): > :-) > U mnie chyba ok;-)wyskoczył mi na początku grudnia węzeł w lewym nadobojczu. Poleciałam na USG, lekarz zbadał mnie dokładnie, powiedział ze to węzeł odczynowy (9mm w osi długiej) i kazał przyjśc za 2 tyg. Po 2 tyg węzeł taki sam, bez zmian. Kazał więc przyjsć za kolejne 2 tyg. (wtedy już byłam po wizycie u onko ze skierowaniem na wycięcie węzła dobadania). Zabieg jednak odwołałąm bo węzeł się zmniejszył. Zaufałam temu radiologowi, powiedział ze w chwili obecnej nie widzi wskazań do cięcia. W między czasie wyskoczył mi znów węzeł zauszny i potyliczny. Podejrzewa się u mnie łuszczycę, która prawdopodbnie dołączyła się do alergii. Eozynofile mam cały czas podwyższone. CRP też miałam podwyższone, ale to od ciągłego drapania głowy, porobiły się mikrourazy i masz babo placek ;-). > MOje węzły pod pachami zmniejszyły się z 3cm do 12mm. Na szyi jestem cała wysiana i ktokolwiek z lekarzy mnie dotknie to zawsze słyszę to samo, matko ile węzłów! > Twój młody może faktycznie ma robale, ale zanim go odrobaczysz to zrób konkretne badania. U nas metronidazol uczynił spustoszenie bo to drakoński lek niestety. > A, no i cieszę się, że już się tak niezadręczasz ZZ! > Pozdrawiam!
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź