Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: jeszcze tylko Hashimoto, czy już coś więcej?
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 20:21, dnia 2014-01-28 Magda napisał(-a): > > O 12:20, dnia 2014-01-24 kayleigh napisał(-a): > > Synek ma eozynofile 7 %, córeczka w normie, ale a to ma węzły szyjne powiększone. Całe wakacje spędziliśmy w piaskownicach, nad jeziorami, na grillu, w wiejskim otoczeniu, kociarsko-psiarskim. O pasożyty wcale nietrudno, mimo, że starałam się zawsze pilnować czystych rąk, to tak naprawdę nie idzie tego do końca upilnować. Syn był faszerowany przez moich teściów owocami "prosto z krzaczka", mimo moich próśb, błagań, zaklinań, zarówno w te wakacje jak i poprzednie. Ja mam wrażenie, że u mnie w rodzinie zdecydowanie się rozpleniły, mimo,że tylko moje wyniki dały wyraźną odpowiedź. > > Po prostu najlepiej znaleźć takiego lekarza,co przepisze pyrantelum i metronidazol w ciemno. > > Nie zaleca się domowego odrobaczania typu sok z kapusty kiszonej, bo może skończyć się to chirurgiczną interwencją i wycinką skłębionych robaków:( > > pozdrawiam serdecznie:) > Dobrze, ze dowiedzialas się już co Ci dolega. > Ja mam podobne objawy co Ty. Eozynofilia, swędzenie szyi i powiek nie do zniesienia dopóki nie naloze kremu ze sterydem. Do tego poty nocne, węzly na USG wyszly na niecale 3 cm. CRP, OB, LDH mam w normie, miałam 3 badania kalu co 2-3 dni i wyszly bez pasozytow. Podejrzana jest oczywiście na 1 miejscu ziarnica, ale nie tylko. Lekarze tak jak mówisz - praktykują spychologie na całego - odsylaja do innych, chirurg onkolog do lekarza od pasozytow, ten od pasozytow do onkolog, endokrynolog do tego od pasozytow, a dermatolog i do tego do pasozytow i onkolog. Każdy lekarz na pierwszej wizycie traktuje mnie jak hipochondryczkę mimo wcześniejszych badan, dopiero jak te OD NIEGO wyjdą tez negatywnie to zaczyna być poważny. Przeszlam to już z każdym z tych specjalistow, dziś z chirurgiem onkologiem :/. Sama już nie wiem co mam zrobić. > Co do jedzenia prosto z krzaka to ok pod warunkiem ze wcześniej będzie umyte, ale nie bez mycia! > Co do chorob autoimmunologicznych idących parami lub gęściej - nie znam się na tym dość dokładnie (choć będę miała w przyszłym semestrze immunologie :)), ale wydaje mi się ze to może być skorelowane ze względu na mutacje jakiegoś genu lub czynniki wewnętrzne zdeterminowane przez dana chorobę autoimmunologiczna lub determinujące ja. > Dalas mi jednak trochę nadzieji ze to co mi dolega to nie ziarnica, choć oczywiście poki co jestem w trakcie diagnozy. > Pozdrawiam!
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź