Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: jeszcze tylko Hashimoto, czy już coś więcej?
Komentujesz wpis użytkownika
Joasia
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 11:06, dnia 2014-01-24 Joasia napisał(-a): > > O 11:38, dnia 2014-01-24 kayleigh napisał(-a): > > Przede wszystkim pierwszy znak jaki się pojawił w moich badaniach, to (po 8 miesiącach męczenia się) eozynofilia, na poziomie 17,7 % ( w rozmazie krwi). Mam lambliozę i stare, dobrze znane owsiki. Jednak istne szczęście, że to tak szybko z kału wyszło (owsiki- materiał pobrany na szkiełku). > > > > Znajoma była przekonana, że synek ma lambliozę, ale z przypadkowych badań kału nic nie wychodziło. Było z nim coraz gorzej, aż znalazła prywatnie panią profesor oddaloną w mieście oddalonym o 70km, która ręcznie robi rozmazy i woziła do niej prawie przez miesiąc kupkę synka, aż wreszcie została wykryta lamblioza w któreś dopiero z rzędu próbce. Odrobaczeniu podległa cała rodzina, łącznie z opiekunką, dziadkami itp. Ale to jest ciężka sprawa, bo pewnie pół przedszkola ma w sobie robale :( Dlatego większość pediatrów (bynajmniej tych, co znam) odrobacza "w ciemno", nawet raz na pół roku. > No właśnie u mnie podejrzane są eozynofile - na razie wahają się 6-8%, ale ostatnio pojawiły się już też w wynikach męża. Zawożę próbki, ale na razie bez skutku. Moje węzły mogą być tez powiększone po mononukleozie, ale u dziecka wywaliło też szyjne. No nic będziemy dalej szukać robala. Dzięki za info :)
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź