Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Chemioterapia
Odpowiedź w wątku: Skutki uboczne chemioterapii - zapobieganie i pomoc
Komentujesz wpis użytkownika
Tilia
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 21:05, dnia 2013-04-16 Tilia napisał(-a): > > O 11:58, dnia 2013-04-16 ella napisał(-a): > > > > Mój mąż własnie jest w trakcie leczenia chłoniaka chemią ABVD- IVB- ma przewidzianych 8 cykli na początek. Teraz 24-04 ma mieć robioną tomografię (po 3 cyklu)i mam nadzieje, że jest lepiej niż na początku, ale tu piszecie o rozwiązywaniu problemów , które sami przeszliście. > > Mam więc pytanie czy komuś zdarzały się bardzo silne bóle brzucha przy niskich wynikach-głównie białe(2xneutropenia) , > > a w tym też 1 x przetoczenie 2j.krwi. > > Już nie wiem co mu gotować??? Bóle są tak silne , że bardzo mało zjada przez co waga też nie może drgnąć chociaż na początku jak się lepiej poczuł to całe 3kg byliśmy do przodu, a teraz znowu spadek -mały ale przy tym spadku 18kg na początku leczenia to spora różnica. > > Może ktoś zmagał się z takimi objawami?? > Ja jadlam tylko i wylacznie rzeczy lekkostrawne i latwe do polykania np tluczone ziemniaczki, gotowane puree z buraczkow, gotowana marchewke, rosolek w malych ilosciach, budynie , kisielki, herbate , chlebek chrupki wasa itp Wszystko jadlam po troszeczku ale czesto, inaczej tez bolal mnie brzuch. Generalnie nie wolno sie przejadac czy najadac do pelna. Uwazac na produkty wzdymajace, ostre, kwasne.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź